Handicarts

In Nederland is de Stichting Handicart actief. Deze stichting heeft ten doel: “Het bevorderen van deelname aan het golfspel door mindervalide golfers op golfbanen in Nederland”. Om dit mogelijk te maken heeft de stichting bij de meeste golfclubs eigen handicarts in eigendom en beheer. Op andere banen hebben de golfclubs gekozen voor het zelf in eigendom en beheer houden van handicarts. Bij onze club heeft Het Rijk er voor gekozen om de exploitatie van de 8 beschikbare handicarts in eigen beheer te verrichten. De handicarts onderscheiden zich van de overige 5 buggy’s door de belettering van de Stichting Handicart.


Handicart reserveren

Wanneer U in het bezit bent van een Handicartpas kunt een handicart vanaf 14 dagen vóór uw starttijd reserveren bij de shop van ‘t Sybrook. Dit geldt voor leden en niet-leden van GCC ’t Sybrook.

Wie kunnen gebruikmaken van een handicart om 9 of 18-holes te golfen:

 1. Personen in het bezit van een door de Stichting Handicart uitgegeven gebruikerskaart (met foto).
 2. Valide spelers mogen meerijden met de gebruiker. Dit tegen een speciaal tarief.
 3. Valide spelers mogen, indien beschikbaar, zonder kaart gebruikmaken van een handicart.

Dit tegen een speciaal tarief.

De tarieven voor het gebruik van handicarts (bij een ronde van 18 holes) zijn als volgt:

Op de banen waar de handicarts eigendom zijn van de Stichting Handicart € 4,50, bij gebruik door twee pashouders € 6,00. Bij gebruik van een handicart door een pashouder en een niet-pashouder bedraagt het tarief € 13,00.

Op de banen waar de handicarts eigendom zijn van de baanexploitant € 7,50, bij gebruik door twee pashouders € 10,00. Bij gebruik van een handicart door een pashouder en een niet-pashouder bedraagt het tarief € 18,00.

Zorgvuldig gebruik:

 • De handicart mag nooit meer dan 2 personen tegelijk vervoeren.
 • De gebruiker dient zorgvuldig met de handicart om te gaan en alleen te rijden op de toegestane paden en fairways.
 • Ter bescherming van de baan is, gedurende de winter, het gebruik van handicarts soms niet toegestaan of alleen op de toegestane paden.
 • U dient na gebruik van de handicart:
  • de stekker goed in het stopcontact steken
  • de sleutel bij de shop of restaurant inleveren
  • bij gebreken of schades de medewerkers van de shop of restaurant hierover informeren.

Wanneer en waar kan een aanvraag ingediend worden voor gebruik van een handicart?

U kunt naast een permanente handicartpas bij kortstondige lichamelijke pech ook een tijdelijke handicartpas aanvragen.

Een doorlopende of een tijdelijke handicartpas dient u aan te vragen via  www.handicart.nl. Na ondertekening door u en onze consul Handicart, kunt u de aanvraag naar de Stichting Handicart toezenden.

Voor de aanvraag van een handicartpas:

U gaat daarvoor naar de website www.handicart.nl, daarna gaat u in het menu naar pashouders, dan naar pas aanvragen.

Daarop maakt u de keuze voor een tijdelijke pas/permanente pas en vult u vraag voor vraag in (het systeem leidt u door de vragen heen). Als u deze aanvraag heeft doorlopen, krijgt u een mail met een PDF van het ingevulde formulier. Bij arts en consul kunt u een X invullen.

Deze kunt u uitprinten en laten ondertekenen door uw arts of fysiotherapeut (vanaf de leeftijd van 80 jaar niet noodzakelijk) en dan naar de consul opsturen of bij de shop afgeven. Nadat u het formulier heeft ondertekend, kunt u deze naar de stichting doorsturen en de Stichting Handicart zal u een pas toesturen.

Mocht het niet lukken met het stap voor stap invullen (soms werkt het niet zoals het zou moeten), dan kunt U het secretariaat van de stichting Handicart bellen 0343-438470. Het secretariaat is op werkdagen s’ ochtends aanwezig.

Bij de shop en bij de consul, Henk Schutte (06-57663801), zijn desgewenst ook gedrukte aanvraagformulieren verkrijgbaar. De praktijk leert dat na verzending van een goed ingevuld aanvraagformulier een handicartpas binnen enkele werkdagen wordt verstrekt.

Voor het verkrijgen van informatie of een handtekening op een aanvraagformulier werkt een telefonisch overleg vooraf met de consul het snelst.

Word donateur, want zonder donateurs geen karren. Iedereen kan donateur worden van de stichting Handicart!