Algemeen

Jeugdlessen

Als jeugdlid krijg je het gehele jaar door les in een lesgroep. Lesgroepen worden zoveel mogelijk ingedeeld op speelvaardigheid.

Naast de les kun je onbeperkt gebruik maken van de oefenfaciliteiten en kan je iedere maand gratis 20 credits (baltegoed)  bij laten schrijven op de E-rangesleutel. De E-rangesleutel is voor een eenmalig bedrag van € 5,00 aan te schaffen in de shop en alleen te gebruiken voor kinderen.

In de les oefen je de verschillende slagen en krijg je les over de regels die je nodig hebt om de baan in te gaan. Lukt dit al goed dan krijg je van de lesgever je baanpermissie. Als je baanpermissie hebt gekregen, dan mag je met een ervaren speler ook in de baan gaan spelen.

Als je regelmatig op de lessen komt en ook zelf gaat oefenen dan is de kans groot, dat je binnen een half jaar baanpermissie krijgt. Daarna kun je dan gaan oefenen voor het Golfvaardigheidsbewijs, kortweg GVB genoemd. Hiervoor moet je een praktijkexamen afleggen en als je ouder dan 14 jaar bent ook een theorie-examen. De golfpro kan je hierover alle uitleg geven.

Als jeugdlid kun je direct meedoen aan de eigen wedstrijden die de club organiseert. Er zijn wedstrijden voor beginnende tot ervaren spelers.

Competitie

Als je al een handicap hebt en je wilt graag competitie spelen, dan kun je dit aangeven bij de jeugdcommissie. Zij zullen overleggen met de pro’s wie er in aanmerking komt voor het spelen van competitie.

Indien je competitie speelt krijg je extra lessen, die grotendeels door de club worden betaald. De maximum EGA Exact Handicap voor deelname aan de NGF Jeugdcompetitie is 36.

De jeugdcompetitie wordt gespeeld in de maanden juni /juli.

IMG_0974