Informatie

Wat kan en mag je allemaal als jeugdlid?

Als jeugdlid krijg je het gehele jaar door les in groepjes van circa 6 kinderen per groep. Vanzelfsprekend kun je onbeperkt gebruik maken van de oefenfaciliteiten en kan je iedere maand gratis 20 credits bij laten schrijven op de E-rangesleutel. De E-rangesleutel is voor een eenmalig bedrag van € 5,00 aan te schaffen in de shop en is de vervanger van de ballenkaart voor de ballenautomaat.

Vanaf het moment dat je baanpermissie(BP) hebt gekregen kun je in de baan gaan spelen, eventueel onder begeleiding van een jeugdcoach. Een jeugdcoach helpt je om wegwijs te worden in de regels en de etiquette. Dat gaat spelenderwijs. De pro, van wie je les krijgt, bepaalt of je zo ver bent, dat je Baanpermissie kunt krijgen. Als je regelmatig op de lessen komt en ook zelf gaat oefenen dan is de kans groot, dat je binnen een half jaar Baanpermissie krijgt. Daarna kun je dan gaan oefenen voor het Golfvaardigheidsbewijs, kortweg GVB genoemd. Hiervoor moet je een praktijkexamen afleggen en als je ouder dan 14 jaar bent ook een theorie-examen. De golfpro kan je hierover alle uitleg geven.

Als je al een handicap hebt en je wilt graag competitie spelen, dan kun je dit aangeven bij de jeugdcommissie. Zij zullen overleggen met de pro’s wie er in aanmerking komt voor het spelen van competitie. Indien je competitie speelt krijg je extra lessen, die grotendeels door de club worden betaald. De hoeveelheid lessen die je krijgt hangt af van het team waarvoor je wordt geselecteerd.

Voor de competitie zijn de volgende handicap eisen van toepassing:
De maximum EGA Exact Handicap voor de Competitie is 36. (Belangrijk: de Exact Handicap waarover wij spreken is de actuele, actieve, Exact Handicap)