Oost

De start is op het meer open gedeelte aansluitende op de zuid holes. Dit vergt een wandeling van een minuut of 10, dus vertrek op tijd bij het clubhuis. Op de eerste drie holes die in elkaars verlengde liggen, is de wind vaak tegen.

Hole 1 lijkt een eenvoudige par 4, maar is dat niet altijd. Rechts van de fairway loopt en sloot en deze is out of bounds. De beste afslag ligt aan de linkerkant van de fairway. Een lange afslag wordt beloond maar kan ook gestraft worden door water of een van de fairwaybunkers op links. Een ijzer of klein houtje van de tee is voor velen een slimme keus. Links van de fairway tot voorbij de green is water. De green wordt aan de rechterkant beschermd door een grote bunker. De voorkant van de green is zeer geonduleerd, maar vlakt af naar de achterkant.

Hole 2 is de kortste par 3 van de baan met water op links en een kleine greenside bunker aan de rechterkant. De green ligt iets hoger dus neem genoeg club want de meesten spelen hier te kort. Daarbij is de green gebouwd als een omgekeerd schoteltje. Zodoende is het (zeker bij tegenwind) vaak moeilijk om de bal op de green te houden.

Hole 3 is een par 5 dogleg naar rechts met aan de gehele rechterzijde out of bounds. De meest drives blijven ruim voor de bocht. De beste uitgangspositie geeft een drive op links, ook om de niet van de tee zichtbare vijver op rechts te vermijden. De tweede slag over de hoek van de dogleg. Teveel op links betekent een downhill ligging. Bij een goede slag resteert een kort ijzer richting green. De green ligt net over een bult. Wees dus lang genoeg maar mis de green niet aan de achterkant. Echte longhitters gaan in twee voor de green. Rechts van de green is voldoende ruimte en geeft en uphill chip. De green is vrij vlak.

Hole 4. De lastigste afslag van de baan; optisch zeer smal. Bos loert op rechts met overhangende takken. Tevens loopt aan de gehele rechter zijde loopt een sloot. Links loopt een waterhindernis langs de gehele fairway en green. De beste positie is aan de rechterkant van de fairway, maar nog voor de fairway bunker. De green wordt rechts beschermd door twee bunkers. Teveel links met de tweede slag betekent water. De green is geonduleerd en moeilijk te lezen.

oost1  oost3  oost2

Hole 5 behoort weer tot het oude bos gedeelte. Een uitdagende par 3 met links een bunker en rechts een vijver. Ook loopt een sloot langs de gehele linker- en achterkant van de green. Rechts van de green loopt het sterk af richting de vijver. Een slice gaat hier bijna gegarandeerd in het water. De meesten zijn hier te kort dus neem voldoende club.

Hole 6 is de langste par 5 van de baan. Een afslag aan de linkerkant van de fairway geeft de beste uitgangspositie. Bij de tweede slag moeten de rododendrons op rechts worden vermeden maar ook de fairwaybunker die op 100 meter in het spel is. Een precisie shot dus. De longhitters gaan over de rodondendrons maar het gevaar op rechts is groot. De green wordt links en rechts beschermd door twee grote greenside bunkers. De green loopt sterk op naar achteren. Een uphill put geeft kansen op birdie.

Hole 7 is een lange par 4 en tevens de moeilijkste hole van Oost. Ook hier geldt voor velen: spelen als een par 5. Bij de afslag wordt een slice afgestraft door een vijver die niet zichtbaar is van de tee. De tweede slag in het midden of aan de rechterkant om de green vrij te kunnen aanspelen met de derde slag. Longhitters kunnen er voor gaan maar te kort op rechts betekent bomen in het spel of erger. Teveel links is een chip vanuit de vaak dikke rough. De green loopt op van rechtsvoor naar linksachter en kent 2 niveaus.

Hole 8 is een echte dogleg volledig omzoomd door bos en een van de mooiste holes van de baan. Afslag kan het best op links gespeeld worden om de solitaire boom te vermijden. Te veel op rechts betekent een tussenslag mits de bal niet in de sloot ligt die de fairway van het bos scheidt. Een goede afslag die ver genoeg is wordt beloond met een relatief kort ijzer naar de green die aan de voorzijde wordt beschermd door een grote bunker. Om deze te vermijden kan ook worden opgelegd links voor de green. Er resteert dan een uphill chip want de green loopt sterk op naar achteren.

Hole 9 is een zeer uitdagende slot hole en kent een dogleg naar rechts. Ook hier weer een drive op links om de green vrij te kunnen aanspelen. Voor de volledige breedte van de green ligt een bunker. Linksachter de green ligt een tweede greenside bunker voor doorrollende ballen. Neem genoeg club om de green hoog aan te spelen. Opleggen kan links voor de green. De green is geonduleerd en heeft een zadel dat dwars over de green loopt. Vanaf het terras worden uw prestaties op en rond de green nauwlettend gevolgd!