Historie

De oorspronkelijke 18 holes bevinden zich sinds 1992 op een oud landgoed, destijds eigendom van de familie Scholten, een bekend Twents Textiel geslacht. De broers Juuk en Harm Scholten hebben midden jaren tachtig van de vorige eeuw het initiatief genomen tot aanleg van een 18 holes golfbaan. Samen met een aantal lokale particuliere investeerders werden de definitieve plannen ontwikkeld. Het moest een uitdagende, semi-openbare baan worden van een hoge kwaliteit, een visitekaartje voor Twente.

De signatuur is van de bekende Belgische golfbaanarchitect Paul Rolin. Alan Rijks was verantwoordelijk voor de uitvoering en detaillering van het ontwerp. Het clubhuis is ontworpen door architect Thom Kroese. Door integratie van de golfbaan in een bestaand landgoed had de golfbaan vanaf het begin een volwassen uitstraling. Het typische Twentse coulissen landschap komt op de golfbaan volledig tot zijn recht.

De 18-holes baan werd in 1994 officieel geopend door wijlen Prins Johan Friso, in aanwezigheid van de toenmalige Commissaris der Koningin Jan Hendrickx. Binnen een jaar werd in 1995 de A-status verworven.

Alan Rijks was ook verantwoordelijk voor de uitbreiding van de baan in 2003 met 9 holes, die als een schil om het bestaande gedeelte zijn aangelegd. Deze holes hebben een wat opener karakter waar water veelvuldig in het spel komt. Herinrichting heeft vervolgens geleid tot de huidige 3 lussen van 9 holes Noord, Zuid en Oost.

Sinds 2006 is Golf- en Countryclub ’t Sybrook onderdeel van Het Rijk Golfbanen, waartoe ook de banen in Nijmegen, Nunspeet en Margraten behoren. De naam van het complex is sindsdien omgedoopt tot Het Rijk van Sybrook, in navolging van de andere Rijk banen. Er is sindsdien fors geinvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van de golfbaan.

Golfbaan Het Rijk van Sybrook - Copyright photo: Vincent Basler