Golf Plus

Vindt u gezellig en ontspannen golfen belangrijker dan uw handicap verlagen of heeft u moeite om uw handicap te spelen? Zou u graag nog jarenlang blessurevrij en zonder beperkingen willen spelen? Vindt u het prettig om samen met anderen en onder begeleiding van deskundigen te oefenen?

Golf Plus is een lesprogramma afgestemd op de 50 plus golfer. In de komende periode zullen de groepslessen worden gegeven door de golfpro’s Marc Brorens en Marcella van der Bom en de golf – fysiotherapeut Matthieu Jansen.

Even ter herinnering: Vindt u gezellig en ontspannen golfen belangrijker dan uw handicap verlagen, of heeft u moeite om uw handicap te spelen?  Zou u ook graag nog jarenlang blessurevrij en zonder beperkingen willen spelen? Vindt u het prettig om samen met anderen en onder begeleiding van experts te oefenen?

Dan biedt de vereniging een ideaal programma, afgestemd op de 50 plus golfer: Golf Plus. In dit les concept kunt u meedoen aan groepslessen, waarin de pro’s aandacht geven aan een goede warming-up, een verantwoorde golftechniek en aantrekkelijke oefenvormen. Ook kunt u tactische aspecten verwachten (bijv. de green anders aanspelen als uw afnemende swingsnelheid resulteert in een lagere balvlucht) en advies over uw materiaal (kies bijv. voor dikkere zachte grips als u regelmatig last van uw handen heeft).

Hiernaast is er wekelijks een uur golfgym, verzorgd door een golf-fysiotherapeut. Hij geeft adviezen en oefeningen die blessures helpen voorkomen en uw swingtechniek doet verbeteren. Er wordt gewerkt aan het vergroten van mobiliteit en stabiliteit, evenals het behouden van kracht.

Dat deelname aan het programma vruchten afwerpt moge blijken uit een opmerking van een van de deelnemers:
Quote:
Ik heb sinds 2 jaren eindelijk weer een rondje golf kunnen spelen zonder dat ik pijnstillers heb hoeven slikken.
Unquote

Er wordt aandacht besteed aan een goede warming-up, een verantwoorde golftechniek en aantrekkelijke oefenvormen. Ook komen tactische aspecten aan bod die passen bij uw speelstijl en krijgt u advies over uw materiaalkeuze.

Daarnaast kunt u wekelijks deelnemen aan de golf – gymles. U krijgt adviezen en oefeningen die blessures helpen voorkomen en uw swingtechniek doet verbeteren. Er wordt gewerkt aan het vergroten van mobiliteit en stabiliteit, evenals het behouden van kracht.