Golf Plus

Vindt u gezellig en ontspannen golfen belangrijker dan uw handicap verlagen of heeft u moeite om uw handicap te spelen? Zou u graag nog jarenlang blessurevrij en zonder beperkingen willen spelen? Vindt u het prettig om samen met anderen en onder begeleiding van deskundigen te oefenen?

Golf Plus is een lesprogramma afgestemd op de 50 plus golfer. In de komende periode zullen de groepslessen worden gegeven door de golfpro’s Marc Brorens en Marcella van der Bom en de golf – fysiotherapeut Matthieu Jansen.

Even ter herinnering: Vindt u gezellig en ontspannen golfen belangrijker dan uw handicap verlagen, of heeft u moeite om uw handicap te spelen?  Zou u ook graag nog jarenlang blessurevrij en zonder beperkingen willen spelen? Vindt u het prettig om samen met anderen en onder begeleiding van experts te oefenen?

Dan biedt de vereniging een ideaal programma, afgestemd op de 50 plus golfer: Golf Plus. In dit les concept kunt u meedoen aan groepslessen, waarin de pro’s aandacht geven aan een goede warming-up, een verantwoorde golftechniek en aantrekkelijke oefenvormen. Ook kunt u tactische aspecten verwachten (bijv. de green anders aanspelen als uw afnemende swingsnelheid resulteert in een lagere balvlucht) en advies over uw materiaal (kies bijv. voor dikkere zachte grips als u regelmatig last van uw handen heeft).

Hiernaast is er wekelijks een uur golfgym, verzorgd door een golf-fysiotherapeut. Hij geeft adviezen en oefeningen die blessures helpen voorkomen en uw swingtechniek doet verbeteren. Er wordt gewerkt aan het vergroten van mobiliteit en stabiliteit, evenals het behouden van kracht.

Dat deelname aan het programma vruchten afwerpt moge blijken uit een opmerking van een van de deelnemers:
Quote:
Ik heb sinds 2 jaren eindelijk weer een rondje golf kunnen spelen zonder dat ik pijnstillers heb hoeven slikken.
Unquote

Er wordt aandacht besteed aan een goede warming-up, een verantwoorde golftechniek en aantrekkelijke oefenvormen. Ook komen tactische aspecten aan bod die passen bij uw speelstijl en krijgt u advies over uw materiaalkeuze.

Daarnaast kunt u wekelijks deelnemen aan de golf – gymles. U krijgt adviezen en oefeningen die blessures helpen voorkomen en uw swingtechniek doet verbeteren. Er wordt gewerkt aan het vergroten van mobiliteit en stabiliteit, evenals het behouden van kracht.

Uitnodiging november december 2017

Dit weekend begint de wintertijd. In de donkere en koude en/of natte dagen die  volgen wordt de animo om een rondje golf te spelen steeds minder. De momenten van bezinning worden talrijker waarbij wellicht momenten de revue zullen passeren waarin u tot de conclusie komt dat in uw golfspel dingen zijn geslopen die aandacht behoeven. Het GolfPlus programma biedt u daarvoor de gelegenheid.

Het GolfPlus programma heeft onder meer als doel de seniorleden ervan bewust te maken wat ze zelf kunnen doen om zolang mogelijk gezond en fit te blijven golfen. Veel senioren denken: ik golf al drie keer per week, wat moet ik dan nog meer doen want het gaat toch prima? De uitdaging is senioren te overtuigen van het voordeel dat het oplevert als je ook op latere leeftijd in jezelf blijft investeren.
Als je alleen je rondjes speelt en verder niets doet om je lichaam in goede conditie te houden, dan neemt je balans geleidelijk af en wordt het steeds moeilijker om de golfswing te kunnen blijven maken. Je moet steeds meer moeite doen om op je spelniveau te blijven. Dat verouderingsproces en de fysieke problemen die daarmee gepaard gaan, kun je wel degelijk beïnvloeden door heel gericht de juiste oefeningen te doen.
In het GolfPlus programma wordt naast
de golftrainingen ook een lesprogramma aangeboden met fysieke oefeningen voor balans en mobiliteit. Onder optimale begeleiding van golfprofessionals, maar ook met specialistische ondersteuning van een golffysiotherapeut.

Voor de maanden november en december 2017 kunt u weer inschrijven voor het GolfPlus programma bestaande uit groepstrainingen en golfgym.

Groepstraining
U kunt inschrijven voor de periode november/december.
Per groepstraining kunnen maximaal 8 personen deelnemen.
Bij voldoende inschrijvingen wordt in de periode november/december 2017, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, de groepstraining aangeboden op:
–             woensdag           van 10.00 tot 11.00 uur;
–             woensdag           van 13.00 tot 14.00 uur;
–             vrijdag                 van 10.00 tot 11.00 uur;
–             zondag                van 11.00 tot 12.00 uur.

Inschrijven voor de groepstraining in november/december kost:
–             woensdag                          €. 47,50 (7 trainingen);
–             vrijdag                                €. 47,50 (7 trainingen);
–             zondag                               €. 35,–   (5 trainingen).

N.B.:
–             op zondag 5 november wordt geen groepstraining aangeboden;
–             in de periode 17 t/m 31 december worden geen groepstrainingen aangeboden

Golfgym
Als er voldoende inschrijvingen worden ontvangen voor het onderdeel golfgym van het GolfPlus zal de golfgym in de periode november/december 2017 worden aangeboden op:
–             dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur;
–             vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur.

Als u naast de groepstraining deel wilt nemen aan de golfgym wilt u dan op het inschrijfformulier aan te geven waar uw voorkeur naar  uitgaat. Alleen deelnemen aan de golfgym is uiteraard ook mogelijk

Inschrijven voor de golfgym in de periode november/december kost:
–             dinsdag                              €. 40,–   (6 trainingen)
–             vrijdag                                €. 47,50 (7 trainingen)

N.B.: in de periode 17 t/m 31 december wordt geen golfgym aangeboden.

Wilt u in de periode november/december meedoen met het GolfPlus programma stuur dan een mail naar golfplus@kpnmail.nl met daarin aangegeven waaraan u wilt meedoen en op welke dag.

Na inschrijving voor groepstraining en/of golfgym ontvangt u van de penningmeester van GCC Sybrook de rekening.