Algemeen

Het traditionele startschot van ieder golfseizoen wordt gegeven met de NGF competitie. Vanaf eind maart/begin april strijden de verschillende heren, dames, senioren en jeugd teams van ’t Sybrook meerdere weken tegen clubs uit het hele land. Op deze website vindt u informatie over hoe u zich kunt aanmelden voor de competitie. Ook wedstrijdverslagen, speelschema, de teamindeling voor het komende seizoen en informatie voor gastteams wordt hier weergegeven.

Wie kunnen aan de NGF competitie deelnemen?

In principe alle leden die in het bezit zijn van een WHS actieve handicap die niet hoger is dan 36. Enige wedstrijd ervaring is echter wenselijk.
De categorie senioren begint bij de dames met 50 jaar en bij de heren met 55 jaar.

Waarom competitie spelen?

  • Het biedt de gelegenheid om onder sportieve omstandigheden de krachten te meten met een directe tegenstander(s).
  • Spelen van matchplay wedstrijden gedurende 4-6 dagen aan het begin van het seizoen.
  • Met de ervaring die hiermee wordt opgedaan wordt je een betere speler.
  • Het biedt de mogelijkheid om op andere banen te spelen.
  • Bovendien, en dat is niet onbelangrijk, betreft het een van de hoogtepunten in een golfseizoen, sportief, leuk, uitdagend en is het bovenal gezellig.
  • Kortom, een evenement om naar uit te kijken.

Zijn er kosten aan verbonden?

Niet direct, maar er moet wel rekening worden gehouden met uitgaven in verband met gastheerschap en/of aanschaf kleding en/of trainingen.

Wie bepaalt in welk team ik speel?

De wedstrijdcommissie heeft primair de verantwoordelijkheid over samenstelling van de eerste twee herenteams (36 holes) respectievelijk het eerste damesteam (36 holes). Voor de overige teams zal in overleg met de captains de teamsamenstelling bepaald worden. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van het spelen van competitie kunt U contact op nemen via het emailadres wedstrijd@gccsybrook.nl

Sybrook 7