Road to Overijsselse

Overijsselse Kampioenschappen 

Plaatsing: De kwalificatieprocedure voor de Overijsselse Kampioenschappen (OK) is als volgt:

Bij elke Q wedstrijd in de periode april t/m september kun je punten behalen op basis van de BRUTO uitslag. Hierbij worden de dames en de heren gescheiden omdat we van beiden 5 personen mogen uitnodigen.

De wedstrijden die meetellen zijn de Strokeplay wedstrijden die de club organiseert voor al haar leden. Dit zijn de Maandbekers 1, reguliere Clubkampioenschappen Strokeplay en de Strokeplay wedstrijd in de Golfweek. 

De puntentelling  gaat als volgt: nummer 1 bij de heren en de dames krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 8 punten , nummer 3 krijgt 6 punten, nummer 4 krijgt 4 punten en de nummer 5 krijgt 2 punten. Al deze punten worden aan het einde september bij elkaar opgeteld en zo komen we tot de beste dames en heren die zich plaatsen voor deelname aan de Overijsselse Kampioenschappen. de beste vier heren en dames plaatsen zich automatisch. Voor de vijfde plek mag de commissie een wildcard aanwijzen. 

Bovenstaande is altijd geformuleerd op basis van voldoende deelname, zodat een representatief klassement kan worden opgesteld. De wedstrijdcommissie bepaalt aan wie een eventuele wildcard wordt toegekend en heeft altijd het laatste woord.

Sybrook 2 aangepast