Professionals

Marco van Maaren (1967)

geboren in Hilversum en nu al vele jaren woonachtig in Ochtrup (D) is PGA-Professional en al ruim 30 jaar actief als Headpro op diverse golfbanen. Betrokken bij de opleiding van Golfprofessionals en een ware vakidioot met een brede interesse in alles wat er nieuw is op het gebied van lesgeven en materiaal. Bekend met diverse swing methodieken en in staat om les te geven aan beginner tot aan tourprofessional. Ook het lesgeven en begeleiden van competitie teams en jeugd is een van zijn specialiteiten en hij heeft al vele teams naar een hoger niveau gebracht. Daarnaast is het aanmeten van een swing voor mensen met een lichamelijke beperking is voor hem een echte uitdaging!

Marco heeft zijn opleiding gevolgd op de Hilversumse golfclub en daarna vele cursussen in het buitenland gevolgd op het gebied van putten (Yes putting lab), Design and alteration and fitting van golfclubs, Mental coaching (The source of Peak Performance for Sport, Business & Life van Jaimie Edwards) en de biomechanica van het menselijk lichaam. Ook is hij jaren werkzaam geweest als manager van een golfcomplex.

Met een ruime kennis van de moderne golfswing en de nieuwste apparatuur is het uitleggen en laten zien “waarom” steeds duidelijker en beter te begrijpen.

Marco is met zijn kennis over het functioneren van het menselijk lichaam en de moderne golfswing in staat om mensen zonder blessures een ideale golfswing aan te leren.

Golflessen, golfclinics, golfworkshop en golfreizen zijn dingen die hij regelmatig geeft en ook organiseert. Marco is graag op de golfbaan en speelt regelmatig wedstrijden in binnen- en buitenland.

Zijn levensmotto’s:

“Er is niets mooier in het leven dan kennis vergaren en dat te delen met anderen”

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”

“Vragen zijn nooit dom, niet vragen is dom”

 

Loed Jordaan (1999) woont sinds kort weer in Enschede, de stad die hij verliet op zijn 16e jaar, nadat hij eerst de richting Sport&Bewegen had afgerond.
Toen hij net 16 was vertrok hij al naar Zuid-Afrika, Kaapstad, om daar zijn grote passie golf verder te ontwikkelen. Daar heeft hij 5 jaar gewoond, zijn golfopleidingen gevolgd en vele toernooien gespeeld, aan de Paul Mackenzie Golf Academy TGSE ; de eerste 2 jaar de Junior Golf Academy, en vervolgens 3 jaar het PGA National Diploma – Club Professional (vergelijkbaar met de in Nederland bekende PGA A-Professional). Loed is nu bezig met de afronding van de officiële PGA titel, via de PGA in South Africa, waardoor hij in het najaar van 2021 volledig gekwalificeerd is als PGA Pro South Africa.

Zijn werkervaring heeft Loed opgedaan bij o.a. Het Rijk Golfbanen – ’t Sybrook, de eerste stages al toen hij 15 jaar was, en vervolgens in 2020/2021 na zijn terugkeer uit Zuid-Afrika. Tevens 6 maanden in 2021 in Malaga bij de Jason Floyd Academy (op de prestigieuze SanRoque Golfcourse) waar hij o.a. les gaf aan een aantal van de werelds beste jeugdspelers en werkte met de allernieuwste golftechnologie/equipment.

Loed zelf is zeer bewust bezig met voeding en beweging en hij weet mensen te motiveren hier meer aandacht aan te besteden, voor het behalen een betere fysieke conditie.

Loed spreekt vloeiend Engels en geeft graag golfles aan andere nationaliteiten.

Zijn levensmotto is :

“Een reis van duizenden kilometers begint met een enkele stap.”

 

Willem Kruysifix (1969)

geboren in Oostvoorne (Zuid-Holland) en sinds 2017 woonachtig in Drenthe. Hij beschikt over een zeer ruime ervaring. En heeft de afgelopen 24 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de golfwereld. Hij is een punctuele en ervaren PGA professional die op een praktische en duidelijke manier lesgeeft. Beschikt over de juiste competenties, is didactische sterk, gemotiveerd, enthousiast en geduldig. In zijn lessen toont hij zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel en gedrevenheid.

Willem heeft daarnaast ruime ervaring in het organiseren van golfreizen, Golf clinics en gevarieerde privé lessen voor elk niveau golfspeler. Zijn spel niveau houdt hij op peil door deel te nemen aan wedstrijden, zoals de BENELUX Golf Tour. Hij was acht jaar lang pro en gastheer voor de vip gast van BMW Nederland tijdens het KLM Open.

Zijn werk ervaring begon in 2000 met het spelen op de EPD Tour en het geven van clinics en op het Rijk van Nijmegen en strekt zich uit over de verschillende golfbanen die Nederland rijk is. Het afgelopen jaar was hij werkzaam als pro op Curaçao. Daarvoor had hij zijn Golfschool op Golfpark Exloo.

Tevens heeft hij in de jaren 2000-2014 een lange reeks aan bijscholingscursussen gevolgd.

Zijn levens motto: “golf forever work whenever ”