Professionals

Marc Brorens (1973) is head professional en sinds 2007 werkzaam voor de golfschool van het Rijk van Sybrook. Deze geboren Limburger woont samen met vriendin Judith in Lonneker en komt op de fiets naar de golfbaan.

Tijdens zijn opleiding CIOS was golf begin jaren negentig een opkomende sport en voor Marc destijds een keuzevak. Hij heeft slechts één jaar (!) speelervaring als amateur op Golfclub Brunssummerheide met als laagste hcp 14.  Zijn mooiste ervaring was de finale van het Alfred Dunhill Telegraaf Open in Schotland op The Old Course van St Andrews.

Marc heeft als PGA – C professional van 1998 tot 2000 ook al op ’t Sybrook gewerkt. Na een verblijf van 7 jaar bij Golf & Landclub Ahaus is hij in 2007 teruggekeerd om de golfschool te gaan leiden. Marc is PGA – A gecertificeerd en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd als TPI Golf Fitness Instructor, TPI Junior Coach en is sinds 2015 ook officieel gecertificeerd als professional Trackman Instructor. Ook voor de NGF is hij actief als jeugdcoach en leverde hij een wezenlijke bijdrage aan het behalen van de NGF cerificeringen ‘Committed to Jeugd’ en ‘Committed to Senioren’.

Als enige Europese teaching pro is hij opgenomen in de lijst van de beste 50 jeugd-golfleraren van 2010. De internationale U.S. Kids Golf Foundation prees Marc vanwege zijn opvallende toewijding aan de ontwikkeling en de groei van de golfsport voor kinderen. In januari 2011 mocht hij in Orlando, Florida, het felbegeerde certificaat in ontvangst nemen.

Marc is een een allround professional met veel geduld die zich aanpast aan de stijl van het individu. Tevens is Marc gecertificeerd om mensen te begeleiden met een fysieke beperking.  Hij krijgt veel energie als hij mensen kan helpen met bij het halen van hun persoonlijke golf-doelstellingen. Zijn droom is om één of meerdere spelers te begeleiden van beginner tot professional. Met de intensieve begeleiding van jeugdlid Leonie Richter (hcp 2,5) is hij al een eind op weg om deze droom te verwezenlijken…

Zijn levensmotto’s zijn allemaal te relateren aan golf: ‘Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat van je toekomst af’ (zet die slechte slagen/missers van je af). ‘Als je niets verandert, verandert er ook niets’ (blijf schaven aan je techniek voor meer golfplezier). ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ (golf, het is maar een spelletje)

Marcella van der Bom (1982) is sinds 1 april 2015 werkzaam bij de Golfschool. Woont samen in Deventer met vriend Ivo en dochter Maud en is in blijde verwachting van een tweede kindje in maart 2017.

Op de middelbare school in Oss is Marcella als fanatiek hockeyster door haar leraar lichamelijke opvoeding in aanraking gekomen met golf. Vanaf dat moment was ze verslingerd aan het spelletje en in haar jeugd is ze lid geweest bij Burggolf Wychen. Na haar actieve hockey-carriere heeft ze op haar 23e definitief voor golf gekozen. Als amateur heeft ze competitie gespeeld voor De Graafschap in Lochem en is daarmee in 2006 gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Marcella heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond, is PGA – B Professional en ze heeft in 2007 stage gelopen op Golfclub Haverleij. Vervolgens heeft ze van 2008 tot 2015  gewerkt op de Nieuwegeinse Golfclub in Houten. Inmiddels is ze ook TPI level 1 gecertificeerd. Ze heeft veel ervaring met het les geven aan jeugd, startende golfers, senioren en dames.
Marcella wil zo veel mogelijk mensen laten ervaren hoe leuk en aantrekkelijk golf kan zijn en hoopt op haar acht-en-tachtigste nog wekelijks een plezierig rondje kunnen golfen met fijne golfvrienden

Haar levensmotto : Wie goed doet, goed ontmoet.

Marieke Zelsmann (1975) is geboren in Tiel en thans woonachtig in Utrecht. Sinds 2016 is ze aan de golfschool verbonden.

Op haar 14e maakte ze kennis met golf op de Rosendaelsche en ze was meteen verkocht. Er volgde een indrukwekkende carrière als amateur speelster waarin ze in zowel de Jong Oranje als Oranje selectie is opgenomen en meerdere malen nationaal kampioen werd zowel in strokeplay als matchplay. Ze heeft Nederland en Europa vertegenwoordigd op respectievelijk diverse EK’s en WK’s zowel in teamverband als individueel.

Om het maximale uit haar golfcarrière te halen is ze na het behalen van haar tourkaart als professional op de Ladies European Tour gaan spelen. Dit heeft ze van 2001 tot 2008 met veel plezier gedaan en de laatste twee jaar gecombineerd met een studie HBO Sportmanagement. Met dit diploma is ze aan de slag gegaan bij het Johan Cruyff Institute en zich daar verder bekwaamd in sportmanagement en coaching.

Een logische vervolg was de PGA Holland opleiding in 2012 gestart met stages op de Rosendaelsche Golf Club en Golf Club Kromme Rijn. Nadat het behalen van de PGA – B certificering is ze gaan werken op Golfclub Haverleij in Den Bosch. Inmiddels volgt ze ook de verkorte PGA – A opleiding voor oud-tourspelers die ze in de zomer van 2017 zal afronden.

Specialiteit van Marieke zijn spelen & coachen in de baan, coursemanagement, short game, moeilijke liggingen. Ze wil haar plezier en ervaring in golf graag ik delen met golfers door hen uit te dagen en te ondersteunen en te faciliteren in hun ontwikkeling.

Levensmotto: ‘Als je stopt met spelen word je oud’  en ‘Toeval is logisch’ (Johan Cruyff)