Professionals

Marco van Maaren (1967) geboren in Hilversum en nu al vele jaren woonachtig in Ochtrup (D) is PGA-Professional en al ruim 30 jaar actief als Headpro op diverse golfbanen. Betrokken bij de opleiding van Golfprofessionals en een ware vakidioot met een brede interesse in alles wat er nieuw is op het gebied van lesgeven en materiaal. Bekend met diverse swing methodieken en in staat om les te geven aan beginner tot aan tourprofessional. Ook het lesgeven en begeleiden van competitie teams en jeugd is een van zijn specialiteiten en hij heeft al vele teams naar een hoger niveau gebracht. Daarnaast is het aanmeten van een swing voor mensen met een lichamelijke beperking is voor hem een echte uitdaging!

Marco heeft zijn opleiding gevolgd op de Hilversumse golfclub en daarna vele cursussen in het buitenland gevolgd op het gebied van putten (Yes putting lab), Design and alteration and fitting van golfclubs, Mental coaching (The source of Peak Performance for Sport, Business & Life van Jaimie Edwards) en de biomechanica van het menselijk lichaam. Ook is hij jaren werkzaam geweest als manager van een golfcomplex.

Met een ruime kennis van de moderne golfswing en de nieuwste apparatuur is het uitleggen en laten zien “waarom” steeds duidelijker en beter te begrijpen.

Marco is met zijn kennis over het functioneren van het menselijk lichaam en de moderne golfswing in staat om mensen zonder blessures een ideale golfswing aan te leren.

Golflessen, golfclinics, golfworkshop en golfreizen zijn dingen die hij regelmatig geeft en ook organiseert. Marco is graag op de golfbaan en speelt regelmatig wedstrijden in binnen- en buitenland.

Zijn levensmotto’s:

“Er is niets mooier in het leven dan kennis vergaren en dat te delen met anderen”

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”

“Vragen zijn nooit dom, niet vragen is dom”

Marcella van der Bom (1982) is sinds 1 april 2015 werkzaam bij de Golfschool. Woont samen in Deventer met vriend Ivo en samen hebben ze twee jonge dochters, Maud en Lot.

Op de middelbare school in Oss is Marcella als fanatiek hockeyster door haar leraar lichamelijke opvoeding in aanraking gekomen met golf. Vanaf dat moment was ze verslingerd aan het spelletje en in haar jeugd is ze lid geweest bij Burggolf Wychen. Na haar actieve hockey-carrière heeft ze op haar 23e definitief voor golf gekozen. Als amateur heeft ze competitie gespeeld voor De Graafschap in Lochem en is daarmee in 2006 gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Marcella heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond, is PGA – B Professional en ze heeft in 2007 stage gelopen op Burggolf Haverleij. Vervolgens heeft ze van 2008 tot 2015  gewerkt op de Nieuwegeinse Golfclub in Houten. Inmiddels is ze ook TPI level 1 gecertificeerd. Ze heeft veel ervaring met het les geven aan jeugd, startende en mid- gevorderde golfers, senioren en dames.

Marcella wil zo veel mogelijk mensen laten ervaren hoe leuk en aantrekkelijk golf kan zijn en hoopt op haar acht-en-tachtigste nog wekelijks een plezierig rondje kunnen golfen met fijne golfvrienden.

Haar levensmotto: “Wie goed doet, goed ontmoet.”

Mijn naam is Leo Geerligs, ik heb sinds mijn jeugd een sterke affiniteit met de golfsport. In de 30 jaar dat ik zelf golf, heb ik inmiddels een single handicap bereikt. Daarnaast ben ik ook 10 jaar werkzaam geweest in de golfwereld voor de stichting Kids4golf en de Sportunie en heb in die jaren diverse functies vervuld: lesgeven aan jeugd en volwassenen, het organiseren en begeleiden van golf clinics, verkoop bij Golfplaza en clubfitter. Tot slot heb ik in Nederland met verschillende PGA professionals samengewerkt om verschillende aspecten van de golf sport te leren.

Werk partime voor Golfplaza en ik begeleid en voer uit de demo/fittingen uit. In mijn golf filosofie vind ik een combinatie van goed PASSEND materiaal een golfer beter kan worden.

Mijn motivatie om les te geven is om een betekenisvolle en aanvullende rol te spelen in de golf wereld. Ik beschik over een goed gevoel van mensenkennis, ik ben sociaal ingesteld, ik kan aandachtig luisteren, goed observeren en kan zowel in het Engels, Duits als in het Nederlands goed communiceren. Ik kan dingen goed en duidelijk uitleggen en sta bekend om mijn geduld. Daarnaast ben ik een echte ‘teamplayer’, maar verlies hierbij de doelstelling nooit uit het oog.

Hopelijk kan ik met mijn collega’s golfschool naar een hoger plan brengen waarbij het plezier voorop staat.

Loed Jordaan (1999) woont sinds kort weer in Enschede, de stad die hij verliet op zijn 16e jaar, nadat hij eerst de richting Sport&Bewegen had afgerond.
Toen hij net 16 was vertrok hij al naar ZuidAfrika, Kaapstad, om daar zijn grote passie golf verder te ontwikkelen. Daar heeft hij 5 jaar gewoond, zijn golfopleidingen gevolgd en vele toernooien gespeeld, aan de Paul Mackenzie Golf Academy TGSE ; de eerste 2 jaar de Junior Golf Academy, en vervolgens 3 jaar het PGA National Diploma – Club Professional (vergelijkbaar met de in Nederland bekende PGA A-Professional). Loed is nu bezig met de afronding van de officiële PGA titel, via de PGA in South Africa, waardoor hij in het najaar van 2021 volledig gekwalificeerd is als PGA Pro South Africa.

Zijn werkervaring heeft Loed opgedaan bij o.a. Het Rijk Golfbanen – ’t Sybrook, de eerste stages al toen hij 15 jaar was, en vervolgens in 2020/2021 na zijn terugkeer uit Zuid-Afrika. Tevens 6 maanden in 2021 in Malaga bij de Jason Floyd Academy (op de prestigieuze SanRoque Golfcourse) waar hij o.a. les gaf aan een aantal van de werelds beste jeugdspelers en werkte met de allernieuwste golftechnologie/equipment.

Loed zelf is zeer bewust bezig met voeding en beweging en hij weet mensen te motiveren hier meer aandacht aan te besteden, voor het behalen een betere fysieke conditie.

Loed spreekt vloeiend Engels en geeft graag golfles aan andere nationaliteiten.

Zijn levensmotto is :

“Een reis van duizenden kilometers begint met een enkele stap.”