Algemeen

Mensen vragen wel eens, wat is dat voor een club, die HeerenCup?

Stel je eens voor, je bent een gepassioneerd golfer en houdt van een competitieve wedstrijd. Je werkt, hebt een drukke baan, een gezin, en het golf beperkt zich veelal tot de spaarzame vrije uurtjes gedurende de zomermaanden en misschien een keertje in het weekend. Welnu, hiervoor is de HeerenCup de oplossing.

Wij zijn een club sportieve heren ontstaan uit de behoefte van de werkende mannen om minimaal één keer in de week een wedstrijd  spelen met gezellige kerels die willen strijden om de 1e prijs en daarnaast houden van een stukje gezelligheid onder het genot van een borrel en een lekker hapje eten.

Wat doet de Heerencup?
De “HeerenCup“ is een wedstrijd voor heren die iedere woensdagmiddag wordt gespeeld van april tot begin september. Er wordt gestart vanaf 15:30 tot 16.45 uur. De wedstrijd is in principe altijd qualifying over 18 holes en wordt gespeeld in drieballen. Het is een inloopwedstrijd dus simpel gesteld: je schrijft je in en zodra de flight vol is ga je de baan in.

Er wordt elke week gestreden om de 1e, 2e en 3e prijs en daarnaast ook om de longest drive en de nearest to the pin. Naast de dag-scores wordt ook een klassement bijgehouden. Hierbij gelden de 10 beste scores, diegene met het hoogste gemiddelde wordt aan het einde van het jaar geëerd met de wisseltrofee.
Naast competitief golf speelt ook de gezelligheid een belangrijke rol binnen onze club, na de wedstrijd wordt er druk nagepraat over de geleverde prestaties onder het genot van een lekker glaasje waarna wij aansluitend, als iedereen binnen is, gezamenlijk een maaltijd nuttigen. Tijdens deze maaltijd zullen ook de resultaten van die dag worden bekend gemaakt en de prijzen verdeeld.

Samengevat: wij zijn een club van sportieve kerels die maandag al reikhalzend uitkijken naar de woensdag. We bestuderen de weersverwachting, zetten een streep in de agenda en kunnen niet afwachten totdat het weer woensdag is.

Wat doen jullie nog meer?
Om het verhaal te completeren moeten wij nog melden dat de jaarlijkse afsluiting, medio september, altijd gepaard gaat met een uitje. Dit kan variëren van één dag op een baan net over de grens, tot een meerdaagse golfreis naar warmere oorden. Zo hebben wij de afgelopen 19 jaar al op diverse beroemde banen gespeeld, maar ook dichter bij huis over de grens in Duitsland. Onze uitstapjes zijn onvergetelijk en hebben ertoe geleid dat we zijn uitgegroeid tot een hechte club binnen onze vereniging.

Om deze band nog verder te versterken zijn we sinds een aantal jaren ook evenementen gedurende de winterstop gaan organiseren. Onder onze leden een groot aantal ondernemers die de groep ook wel eens kennis wil laten maken met hun bedrijf. Hiervoor hebben we de “HeerenCup get Together” bedacht waarbij wij in de wintermaanden twee tot drie bedrijfsbezoeken organiseren om een kijkje te kunnen nemen in de keuken van een van onze golfvrienden.

Tenslotte spelen wij (bij goed weer) in de periode oktober tot en met maart eens per maand een 9 of 18 wedstrijd, zodat we naast de bedrijfsbezoeken elkaar ook tijdens een rondje golf blijven ontmoeten in de donkere maanden van het jaar.

Voor een HeerenCupper is de woensdag de mooiste dag van de hele week.

Deelname criteria:

  • Om aan de “HeerenCup” te kunnen deelnemen dient u naast man, ouder te zijn dan 21 jaar en over een handicap te beschikken van maximaal 24.0.
  • Zoals eerder geformuleerd is de Heerencup een inloopwedstrijd waarbij u op het laatste moment kunt besluiten of u wel niet aanwezig bent. Wel wordt het bijzonder op prijs gesteld indien u voornemens van plan bent deel te nemen u via Sybrook Proware vroegtijdig op te geven.
  • Voor deelname aan de HeerenCup tijdens de periode april t/m september wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd van € 60,00 of € 6,50 per keer te voldoen bij inschrijving. Dit is exclusief kosten voor borrel en diner à € 16,50 waarbij een glas wijn is begrepen.

Tussentijds zullen u wij telkens blijven informeren over onze activiteiten, nieuws, uitslagen en andere wetenswaardigheden via onze digitale nieuwsbrief of via deze website.

Wij wensen u op voorhand een geweldig golfseizoen en in het bijzonder tijdens de Heerencup wedstrijden waarbij competitief golf, gezelligheid en onderlinge saamhorigheid centraal staan.

Namens de HeerenCup commissie;

 

Martin Huuskes – Voorzitter