Noord

Hole 1 is een uitdagende start van uw ronde op Noord: een lange par 4 met links en rechts bos. De fairway loopt licht af naar links. Het ideale teeshot is rechts van het midden. De slag naar de green is optisch smal. De rechter- en achterkant van de green wordt bewaakt door een sloot. Chippen gaat het makkelijkst vanaf de linkerzijde, de green loopt op naar rechtsachter en rechtsvoor.

Hole 2 is een relatief korte par 4 met rechts een waterhindernis en langs de gehele linkerkant een bomenrij. De solitaire eik midden op de fairway is nadrukkelijk in het spel maar kan gepasseerd worden met een verre drive. Een kortere afslag dient aan de rechterkant van de fairway te worden gespeeld om de eik te vermijden met de tweede slag. Kortom, precisie is hier vereist. De green is links en rechts beschermd door bunkers. De green is geonduleerd en loopt op van rechtsvoor naar linksachter.

Hole 3 is een middellange par 3 met voldoende uitdaging. Bij een te korte afslag kan het water aan de rechterzijde in het spel komen. De green is zeer geonduleerd en loopt sterk op van links naar rechts. Een chip gespeeld vanaf de rechterkant is erg uitdagend en downhill. Op links ligt een greenside bunker en aan de achterkant van de green loopt een sloot rondom. Chippen gaat het makkelijkst van de linker voorzijde van de green.

Hole 4 is een niet al te lange par 5 met een moeilijke afslag. Oude eiken aan de rechterzijde – met overhangende takken naar de fairway – zijn nadrukkelijk in het spel. Een goede hoge drive is aan de rechterzijde, niet teveel want daar ligt een ook een bunker. Longhitters kunnen na een goede drive met de tweede slag richting de green gaan. De meeste golfers moeten bij de tweede slag rekening houden met de vijver op ca 130 meter van de green. Links voor de green ligt een strategische bunker. De green is erg geonduleerd, loopt op van linksvoor naar rechtsachter en kent 2 niveaus. Een chip vanaf de rechterkant van de green is zeer lastig.

noord1  noord2  

Hole 5 is de langste par 4 van de baan en de moeilijkste hole op Noord met een afslag over het water. Indien u geen longhitter bent is spelen als een par 5 de enige mogelijkheid. De eerste slag moet over het water. De fairway is breed, maar u kunt het best links aanhouden om de green het veiligst te kunnen aanspelen. De green wordt links beschermd door een grote bunker. Aan de rechterzijde van het green is ruimte. De green loopt op van rechtsvoor naar links achter en kent 2 niveaus. Niet gemakkelijk!

Hole 6 is de langste par 3 van de baan en kent voor de heren bijna 200 meter. De lengte is ook tevens de moeilijkheid. Een green in regulation is een prestatie op zich evenals een par. Een afslag naar rechts betekent in de zomer onvermijdelijk rough. De green is relatief vlak en loopt op van voor naar achteren.

Hole 7 is een korte par 4. Een houtwal maakt de fairway smal op ongeveer 100 meter van de green. Een afslag gespeeld aan de linkerzijde van de fairway geeft de meeste kans op een goed resultaat. Ook hier is precisie weer noodzakelijk. Echte longhitters slaan met een driver het gevaar voorbij. Een afzwaaier wordt hier echter gestraft. Vanwege de geringe afstand wordt de green voor, links en rechts beschermd door bunkers. De green is sterk geonduleerd, kent 3 niveaus en loopt op van voor naar achteren.

Hole 8 is de moeilijkste par 5 van de baan. Rechts loert het gevaar van out of bounds. Water komt bij de tweede en derde slag zeer nadrukkelijk in het spel. De tweede (of derde) slag over het water moet links op de fairway voor de beste uitgangspositie naar de green. Een slice op deze hole wordt genadeloos afgestraft door een waterbal in het zogenaamde ‘moffengat’. De solitaire eik, staande op 100 meter van de green naast de grote waterhindernis, komt dan ook in het spel. Een fout op deze hole is snel gemaakt. Aan de linkerzijde wordt de green bewaakt door twee bunkers. De green missen kan het best op rechts. Een chip is vanaf deze plek het eenvoudigst omdat de green ook weer naar achteren oploopt.

Hole 9 is een echte bos hole. De beste afslag is een fade gespeeld naar de linkerkant van de fairway. Teveel op rechts betekent een namelijk brede solitaire boom in de lijn naar de green. Rechtsvoor de green ligt een bunker met overhangende takken van een oude eik. Links van de green is ruimte maar dik gras maak chippen moeilijk. De green loopt op van linksvoor naar rechtsachter.