Heren 1 speelt Hoofdklasse in NGF Competitie

Heren 1 speelt Hoofdklasse in NGF Competitie

 

Na de sensationele promotie van afgelopen seizoen wacht dit jaar de beloning: Wij (Heren 1 – 36 holes) spelen Hoofdklasse en mogen ons meten met de beste golfers van Nederland.

Dit betekent een zware maar mooie uitdaging, waarbij we zijn ingedeeld bij vooraanstaande clubs (en teams) zoals de Eindhovensche, de Pan, Hilversum, Houtrak en anderen. In deze teams spelen de topamateurs van Nederland, spelers die leven voor golf en veelal deel uitmaken van nationale selectieteams. Nagenoeg alle spelers in de Hoofdklasse hebben een plushandicap en handicaps van +5 zijn geen uitzondering. Kortom, prettige wedstrijd en er staat ons iets te wachten.

Nu krijgen we vaak de vraag we hoe ons voorbereiden op dit geweld. Wat mogen we van onszelf verwachten en wanneer is ons seizoen geslaagd?

Voor wie het nog niet duidelijk was: ons team niet beschikt over bovenstaand spelersmateriaal. Ook hebben we er heel bewust voor gekozen om geen spelers aan te trekken, maar de uitdaging aan te gaan met herkenbare clubspelers. Dezelfde spelers die ons ook hier hebben gebracht!
Wel hebben we Jip Kockmann, die na een heel solide seizoen een plek heeft afgedwongen in de selectie van Jong Oranje. Erg knap! Ook hebben we Mart Bolscher, nieuw in ons team en ook hij heeft het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Daarachter spelen de bekende namen die de passie voor het spelletje combineren met druk gezins- en maatschappelijk leven. Ieder uurtje dat we kunnen trainen is voor ons bonus en wij moeten het dan ook vooral hebben van onze ervaring, sluwheid, en vooral een stukje bluf. Niet onbelangrijk vinden wij zelf.

Wat voorop staat is dat we vooral onze stinkende best gaan doen. We gaan er alles aan doen om de beste versie van onszelf, en daarmee ’t Sybrook, te laten zien. We willen hoe dan ook verrassen, niet alleen de tegenstanders, maar ook elkaar en uiteindelijk de club. Als we dat doen is ons seizoen geslaagd.

Wel gaan we nog met elkaar op trainingskamp. Onder de Spaanse zon hebben we een paar dagen met elkaar en daar is het toch een stuk beter vertoeven dan hier in het druilerige en natte Nederland. Boven alles zijn we ook een groep vrienden met een gedeelde passie voor het spelletje, dus dat wordt ongetwijfeld erg gezellig en nuttig tegelijk.

We zijn ons ervan bewust dat onze prestaties dit seizoen in de spotlight staan van zowel onze leden als de buitenwacht. Dat vinden we alleen maar mooi en iedereen die dat leuk lijkt is van harte welkom om ons te volgen langs onze tocht op de mooiste banen van Nederland. De indeling is te bekijken via deze link.

Op zaterdag 27 april zijn in ieder geval gastheer en spelen al deze topspelers op ons eigen Sybrook. Zowel de greenkeepers, baancommissie, HRC en tal van andere vrijwilligers zijn nu al druk in touw om onze baan dan op haar mooist te presenteren. Ik weet zeker dat het voor ieder lid ook waanzinnig leerzaam en mooi is om te zien hoe deze spelers onze baan spelen, dus iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Je zult niet de enige zijn en deze categorie spelers zijn lang niet op ’t Sybrook geweest. Absolute tip!

Hoe werkt de Hoofdklasse?
De beste 14 teams van Nederland spelen in de hoofdklasse, die is verdeeld over twee poules. De beste twee teams per poule spelen aansluitend aan de competitie in een finaleweekend om het landskampioenschap. De onderste twee plekken degraderen. De poule bestaat uit 7 teams en dat wijkt af van de reguliere competitie. Dit betekent zes keer spelen en ook dat onze competitie al twee weken eerder start dan de rest van de teams. Er wordt gespeeld op de zaterdag en reeds op 16 maart mogen wij ons melden op Golfclub Princenbosch voor een confrontatie met de Hilversumsche Golfclub.

 

Captain H1,

Tim Huuskes