HeerenCup

Mensen vragen wel eens, wat is dat voor een club, die HeerenCup?

Stel je eens voor, je bent een gepassioneerd golfer en houdt van een competitieve wedstrijd. Je werkt, hebt een drukke baan, een gezin, en het golf beperkt zich veelal tot de spaarzame vrije uurtjes gedurende de zomermaanden en misschien een keertje in het weekend. Welnu, hiervoor is de HeerenCup de oplossing.

Wij zijn een club sportieve heren ontstaan uit de behoefte van de werkende mannen om minimaal één keer in de week een wedstrijd spelen met gezellige kerels die willen strijden om de 1e prijs en daarnaast houden van een stukje gezelligheid onder het genot van een borrel en een lekker hapje eten.

 

Wat doet de Heerencup?

De “HeerenCup“ is een wedstrijd voor heren die iedere woensdagmiddag wordt gespeeld van april tot begin september. Er wordt gestart vanaf 15:30 tot 16.45 uur. De wedstrijd is in principe altijd qualifying over 18 holes en wordt gespeeld in drieballen. Je schrijft je een dag van tevoren in via de app en/of pro-ware. De flight indeling wordt via de app bekend gemaakt.

Er wordt elke week gestreden om de 1e, 2e en 3e prijs en daarnaast ook om de longest drive en de nearest to the pin. Naast de dag-scores wordt ook een klassement bijgehouden. Hierbij gelden de 10 beste scores, diegene met het hoogste gemiddelde wordt aan het einde van het jaar geëerd met de wisseltrofee.

Naast competitief golf speelt ook de gezelligheid een belangrijke rol binnen onze club, na de wedstrijd wordt er druk nagepraat over de geleverde prestaties onder het genot van een lekker glaasje waarna wij aansluitend, als iedereen binnen is, gezamenlijk een maaltijd nuttigen. Tijdens deze maaltijd zullen ook de resultaten van die dag worden bekend gemaakt en de prijzen verdeeld.

Samengevat: wij zijn een club van sportieve kerels die maandag al reikhalzend uitkijken naar de woensdag. We bestuderen de weersverwachting, zetten een streep in de agenda en kunnen niet afwachten totdat het weer woensdag is.>

 

Wat doen jullie nog meer?

Om het verhaal te completeren moeten wij nog melden dat de jaarlijkse afsluiting, medio september, altijd gepaard gaat met een uitje. Dit kan variëren van één dag op een baan net over de grens, tot een meerdaagse golfreis naar warmere oorden. Zo zijn er idyllische reizen geweest naar Ierland, Spanje en Portugal en hebben wij op fantastische en beroemde banen mogen spelen. Onze uitstapjes zijn onvergetelijk en hebben ertoe geleid dat we zijn uitgegroeid tot een hechte club binnen onze vereniging.

Om deze band nog verder te versterken zijn we sinds een aantal jaren ook evenementen gedurende de winterstop gaan organiseren. Dit kan variëren van een bedrijfsbezoek van één van onze leden tot een exclusief wild diner met eigen koks/jager.

Daarbij spelen wij nu ook al een aantal jaren de Heerencup during the Winter in de periode oktober t/m november en half februari t/m maart. Golfen en blijven eten zijn hierbij aan elkaar gekoppeld.

Voor een HeerenCupper is de woensdag de mooiste dag van de hele week.

 

Deelname criteria:

  • Om aan de “HeerenCup” te kunnen deelnemen dient u naast man, ouder te zijn dan 21 jaar en over een handicap te beschikken van maximaal 30.0.
  • Zoals eerder geformuleerd is het voor deelname maximaal een dag van te voren opgeven waarna de wedstrijd door de commissie zal worden ingedeeld en zal worden gepubliceerd.
  • Voor deelname aan de HeerenCup tijdens de periode april t/m september wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd van € 85,00 of € 10,00 per keer te voldoen bij inschrijving. Dit is exclusief kosten voor borrel en diner a € 21,00 pp.

Tussentijds zullen u wij telkens blijven informeren over onze activiteiten, nieuws, uitslagen en andere wetenswaardigheden via onze digitale nieuwsbrief of via deze website. Wij wensen u op voorhand een geweldig golfseizoen en in het bijzonder tijdens de Heerencup wedstrijden waarbij competitief golf, gezelligheid en onderlinge saamhorigheid centraal staan.

Namens de HeerenCup commissie;

 

Martin Huuskes – Voorzitter