Golfweek: Old Course wedstrijd + Foto-album

Golfweek: Old Course wedstrijd + Foto-album

De afsluiting van de Golfweek was dit jaar op zaterdag. Een spetterend slotfeest bleek de voorbode voor het jubileumfeest op 2 september. Mocht u zich nog niet hebben opgegeven, en bijna 300 leden hebben dat al wel, dan is aanstaande woensdag de laatste mogelijkheid om dit alsnog te doen. Het kan via deze LINK en het belooft het hoogtepunt van het golfseizoen 2017 te worden.

Zo, dat is gezegd.

Het draaide tijdens de afsluitende zaterdag van de Golfweek allemaal om een heel bijzonder evenement. Tijdens de commissievergaderingen werd al jaren gesproken over de mogelijkheid van een “Old Course wedstrijd”; een wedstrijd over onze oude 18 holes. Hole 11 en 12 weer in ere hersteld. De tweede negen weer prachtig in balans, moeilijke en relatief eenvoudige holes wisselen elkaar perfect af. De Old Course is met recht een top 20 baan in Nederland!
Het is aan de flexibele opstelling van het Rijk van Sybrook te danken dat de vereniging deze wedstrijd heeft kunnen organiseren. Alle drie de lussen moesten ervoor worden afgesloten, al werd gelukkig wel een tijdelijke “new course” in het leven geroepen voor overige gasten.

De ontvangst was ook op de afsluitende zaterdag weer perfect verzorgd met gebak en bonbons van Bakkerij Kienhuis in Denekamp. De deelnemers leerden pas bij de inschrijftafel wie hun speelpartner voor de dag zou zijn, wat resulteerde in de nodige voorstelrondjes aan de bar. De spelvorm was fourball betterball en dat bleek de opmaat voor een gezellige dag waarop goed gescoord zou worden.

Het was een natte Golfweek. De dames kwamen op dinsdag als verzopen katjes over de finish en ook op woensdag bleef het niet droog. Donderdag is het helemaal niet droog geweest en de vrijdag kenmerkte zich door een wel heel stevige bui. Gelukkig bleef het zaterdag, de drukste dag van de week, wel droog! Het was een prachtige Nederlandse dag, met veel zonneschijn en van die mooie wolkenluchten.

Uiteraard had de keuken weer haar best gedaan, getuige een panini met zacht gegaarde zalm in de baan. Een biertje of heerlijk wijntje werd ook niet afgeslagen en heeft voor velen een positieve uitwerking op het spel gehad. In de avond gingen we vrolijk door met een zacht gegaarde kalfssukade met gegrilde runder entrecote.

De prijsuitreiking kenmerkte zich door een rijk gevulde tafel. Dinerbonnen, een professioneel messen-set, beauty producten, en ook de traditionele hangmat ontbrak niet! De commissie had bedacht om de hangmat per loting weg te geven onder de deelnemers. Marshall Jan Nijhof had de eer om het lootje te trekken. De hangmat ging met nodige hilariteit naar Jose Hinne. De hele vereniging mag bij Jose komen zonnen!

Uiteindelijke winnaars waren Margreet Schreuder en Henk Suelmann. 41 punten bleken voldoende om naar huis te gaan met twee dinerbonnen van het recent geopende restaurant Yuzu in Enschede, aangeboden door Kolenaar Autobedrijven. Er werd gedanst en gefeest. Kortom, het bleef nog lang gezellig op ‘t Sybrook…

Rest ons nog een paar dingen:

  • Een Golfweek organiseer je niet alleen. Nogmaals willen we alle sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze week. Het was fantastisch en wij hopen ook volgend jaar op uw steun te mogen rekenen. 
  • Ook een bijzonder dankwoord richting alle medewerkers van het Rijk van het Sybrook. Van de keukenbrigade tot de Marshall. Van de pro’s tot het geweldige horeca-team: allemaal stonden ze een week lang voor ons klaar. Altijd geduldig, altijd met een glimlach en waar mogelijk flexibel.
  • Als laatste vooral een dankwoord aan uzelf, alle leden en gasten van ’t Sybrook. Samen maken we deze week tot een succes. De commissie gaat de nieuwe opzet van de Golfweek evalueren en komt volgend jaar terug met een verrassend programma.
  • KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM VAN DE OLD COURSE WEDSTRIJD

De golfweek zit er dan wel op, maar het seizoen nog lang niet. Zo is er zaterdag aanstaande een nieuwe editie van de Nine & Wine, krijgen we de nog een spannende ontknoping van het Maandbeker klassement, zijn er nog Clubkampioenschappen Matchplay en Overijselse Kampioenschappen, hebben we nog een Wildwedstrijd op het menu en wat al niet meer. Blijf de website volgen voor alle ontwikkelingen.