Zonnige openingswedstrijd

Zonnige openingswedstrijd

Niet minder dan 96 leden (!!!) van onze club hadden zich ingeschreven voor deze mooie wedstrijd. Hans Blaauw, al sinds 9 jaar  de directeur van Rijk Golfbanen, was speciaal voor deze wedstrijd vanuit het Nijmeegse afgereisd naar het Sybrook.
Het is al een traditie geworden dat het Rijk Golfbanen bij de opening van het seizoen de leden van uitnodigt om te spelen om “De Het Rijk van Sybrookbokaal” ( je zou die merkwaardige “de” en “ het” achter elkaar kunnen vermijden door van bokaal een “het”-woord te maken. Het bokaaltje bij voorbeeld, maar dan denk je toch al snel aan een klein lelijk diertje dat onze aardappels aantast, of zoiets. Nog afgezien van het feit dat de term bokaaltje niet past bij de afmetingen van deze beker)

De wedstrijd was een greensome, door mijn spellingscorrectie automatisch veranderd in: grensovergang! Men zal wel weten dat ik in Glanerbrug ben geboren…

Aan de wedstrijdtafel werden we ontvangen door Margreet Schreuder en Tim Huuskes, die de zaken prima hadden geregeld. We kregen de kaart- gratis!- en konden ons laven aan koffie of thee, vergezeld van een scone. Hier maakt de spellingscorrectie “schone” van. Dat zouden sommigen wel willen!

Toen op weg naar je hole met het lunchpakket. Shotgun.
Prachtig weer en onderweg kregen we nog wat te drinken en eten ook.
Na de douche nam iedereen plaats op het terras om van de aangeboden drankjes en hapjes te genieten. Heerlijk toeven was het daar met dat prachtige zonnige weer!

Prijsuitreiking

Om goed vier uur nam bovengenoemde Tim het woord om vlot de volgende sprekers aan te kondigen.

Hans Blaauw sprak over de goede samenwerking tussen het Rijk en onze vereniging. Over en weer is men zeer tevreden over de resultaten die dat heeft afgeworpen, zoals het gratis kunnen spelen op de andere banen van het Rijk en de investeringen die het Rijk de afgelopen jaren heeft gedaan. Hij dankte de wedstrijdleiding voor hun uitstekende werk.

Daarna was het woord aan onze voorzitter, Henk van der Sijs. Hij was blij met deze mooie opening van ons jubileumjaar, waarin we het 25- jarig bestaan vieren. Ook hij toonde zich content over de samenwerking met het Rijk: ieder zijn eigen rol, we kunnen niet zonder elkaar en er vindt regelmatig afstemming plaats. Hij dankte de heren Blaauw en Falkmann-van het Rijk van Sybrook- voor de prachtige openingswedstrijd. Daarna reikten laatstgenoemde heren de prijzen uit. Ton Falkmann deelde daarbij nog mee, dat hij verwachtte dat de winterschimmel die op sommige greens nog aanwezig is, spoedig zal verdwijnen. Op naar een mooi seizoen!

De uitslag

Longest dames: Sylvia van Scholten van Agteren ( 156 m)
Longest heren: Tim Nuyts ( 205 m)
Neary: Elly Kole ( 3.55 m)

Derde prijs: Tim Nuyts en Eric Rozema met 31 punten
Tweede prijs: Carla Twente en Corrie Scholten
Eerste prijs: Kitty Muntenaar en Willem Janssen

Bij laatstgenoemde, die al een kwart eeuw een gewaardeerd lid is van de wedstrijdcommissie lijken toch de jaren te gaan tellen, gezien de probleempjes die hij had met het invullen van de kaart…
Of was dit maar een incident net zoals bondscoach Blind zei, na de nederlaag tegen Bulgarije?

Maar toch: prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Tevreden en voldaan ging iedereen huiswaarts.

 

B.O.