Zomerstorm en Clubkampioenschappen Senioren: spanning alom !

Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren. 

Afgelopen week zijn de Clubkampioenschappen Senioren Strokeplay en Stableford gespeeld. De eervolle positie van de beste “55+ speler binnen de club” stond daarbij op het spel. Het toernooi ging over twee ronden, waarbij de eerste ronde werd gespeeld op respectievelijk dinsdag (dames) en woensdag (heren). Zondag werd de spannende finaleronde gespeeld, waarbij het speelveld nog volledig open lag. Niet minder dan 5 heren en meerdere dames staken hun ambitie niet onder stoelen of banken. Wie werd de nieuwe Clubkampioen Senioren 2015?

Gelukkig is de baan de zomerstorm van zaterdag goed doorgekomen. Slechts 1 boom op Noord 9 heeft het niet gered, maar het viel allemaal mee. Geen enkele belemmering voor de deelnemers om een mooie wedstrijd te spelen. Het bleef bij zowel de heren als dames tot de laatste hole spannend. Jolanda Nijhuis wist Francis Bonzet net voor te blijven en werd Clubkampioen. Tot haar eigen verbazing pakte ze daarnaast ook het Stableford kampioenschap, waarmee de dubbel een feit was. Een knappe prestatie!

Bij de heren stonden maar liefst 5 heren binnen 5 slagen van elkaar bij het ingaan van de laatste ronde. De heren gaven elkaar nauwelijks ruimte en vooral in de laatste flight was de spanning groot. Uiteindelijk bleek Aart de With het koelst en ging er met het Kampioenschap vandoor. Het Stableford kampioenschap werd met afstand gewonnen dor Gé Meijerink, dankzij een fantastisch puntenaantal van 85 over twee rondes.

De wedstrijdcommissie feliciteert alle kampioenen en kijkt uit naar een nog grotere deelname tijdens de editie van 2016. 

Nine & Wine Chili, een moment uit het leven van een wedstrijdleider…

Afgelopen zaterdag stond Nine&Wine op het programma. Chili was het gastland op deze “stürmische” zaterdagavond. We hadden vooraf grote twijfels over de veiligheid van het spel en bereidwilligheid van onze leden om het weer te trotseren, maar tegen beter weten in toch maar richting Sybrook gereden. Een verslag van de gebeurtenissen aldaar…

De auto geparkeerd op de rotonde en onder de dakgoten langs naar het clubhuis. Alice en de vice chef kok ontvangen mij met open armen. Snel maar een bakkie doen! Ondertussen belt een lid dat hij niet komt golfen maar wel graag met vier personen Chileens wil eten met de daarbij behorende drie glazen Chileense wijn. Ik bel u zo dadelijk terug hoor ik Alice zeggen. De wind neemt toe en ook de (slag) regens worden heviger. Exact om half vijf (er was inmiddels niemand komen opdagen) nemen wij het gezamenlijke besluit de toko te sluiten. Keuken dicht, horeca dicht en ondertussen het betreffende lid nog even bellen dat hij vanavond maar naar het Cafetaria moet gaan om iets typisch Nederlands te gaan eten.

Wegrijdende vanaf de Sybrook rotonde via de Veendijk naar de Oldenzaalsestraat. De straat ligt al bezaaid met takken en even denk ik aan die grote tak of wellicht die boom die boven op mij gaat vallen. De regen blaast ondertussen horizontaal over hole Noord negen zo zie ik nog net..

Heelhuids weer thuis aangekomen. Lekker glaasje wijn ingeschonken. Geen Chileense wijn maar die houden we tegoed voor de volgende Nine & Wine. Proost en tot zaterdag 8 augustus!