Zestig is het nieuwe veertig!

Zestig is het nieuwe veertig!

Omdat we op het Sybrook bij de omawedstrijd t.b.v. S.O.S kinderdorpen gewonnen hadden mochten Yvonne Klein Breteler en ondergetekende meedoen aan de landelijke omadag. Aangekomen op Harderwold ( nabij Harderwijk) zagen we zo’n 50 oma’s die energiek en monter de baan ingingen, ondanks de zeer hoge temperatuur (weer 35 graden!). Niks klagen en zeuren daarover, nee we hadden er zin in: zestig is het nieuwe veertig.

Wel had het weer van de afgelopen maanden z’n sporen op de baan nagelaten: alleen de afslagplaats en de greens waren groen, de rest één verdorde stroachtige gele vlakte en de grond keihard. Ben erg blij dat ik op het Sybrook speel. Zoals Alexander de Vries met een variant op de aanhef van dit verslagje al  memoreerde: geel is het nieuwe groen. 

Ik kon bij het slaan maar moeilijk onder de bal komen en brouwde er niet veel van. Zo niet Yvonne. Zij won twee keer de neary, sloeg 2 birdy’s en kwam met 42 stablefordpunten van de baan af en werd daarmee glansrijk superoma van het jaar! Yvonne gefeliciteerd!

Er is overigens een bedrag van € 5300,- opgehaald voor S.O.S kinderdorpen.

M.Schreuder