Woensdag golfweek, strokeplay, stableford

Woensdag golfweek, strokeplay, stableford

De tweede dag van de golfweek is altijd gereserveerd voor een tweetal qualifying wedstrijden: een strokeplay- en een stableford wedstrijd. De meest serieuze wedstrijden van de golfweek, met serieuze deelnemers, die graag goed willen scoren.

Serieuze golfers is overigens een groeiend fenomeen op ’t Sybrook. Ongeacht handicap of spelniveau is menig Sybrooker continu bezig zichzelf te verbeteren. Er worden lessen geboekt, er wordt druk geoefend en in de baan doet iedereen zijn uiterste best. Het resultaat is zoals altijd wisselend, met slechts een enkeling die “HET” rondje speelt waarvan iedereen vindt dat die dat moet spelen. De rest is weer een illusie armer en probeert het de volgende keer weer met dezelfde hoge verwachtingen. Ze blijven een bijzondere categorie binnen de vereniging, die serieuze golfers, en het is dan ook maar goed dat ze een eigen dag hebben binnen de Golfweek. 

Er zijn inmiddels zoveel serieuze golfers op ’t Sybrook, dat de woensdag van de Golfweek volledig was bezet. 75 deelnemers verdeeld over twee wedstrijden. Leuk om te zien.

De commissie had alles weer goed verzorgd. Ontvangst met krentenwegge van bakkerij Kienhuis, een baancatering met een broodje Coppa di Parma en een heerlijke kalfsentrecote met een Italiaans sausje en pasta na afloop. Top geregeld!

De omstandigheden in de baan waren best pittig. Snelle greens, een voelbaar briesje en hoge rough maakten het niet eenvoudig. De baan ligt er momenteel wel erg goed bij, geholpen door de regenval van de afgelopen periode. Dat vinden ze belangrijk, die serieuze golfers…

Toch was het voor de meesten een moeilijke dag. Bij de stableford wedstrijd was de eerste plek voor Annie Egberts met 39 punten en bij de Strokeplay wedstrijd was Tim Nuyts weer eens de beste (netto 69).

De anekdote van de dag vond plaats op hole oost 2. Matthieu Jansen sloeg daar namelijk de ultieme slag: een hole in one! Vanaf de teebox was er mix van twijfel en ongeloof, waardoor een vreugdekreet ontbrak, maar de slag en bal waren er niet minder om.

 

De prijswinnaars van de stablefordwedstrijd waren:

1 Annie Egberts, 39 stb

2 Geert-Jan van Loenen, 38 stb

3 Joke Heisterkamp, 37 stb

4 Renate Oosterveld, 37 stb

 

De prijswinnaars bij de strokeplaywedstrijd waren:

1 Tim Nuyts

2 Harry wermer

3 Bas Wijdeveld

4 Wilbert Huuskes