Woensdag golfweek: Hard werken ! inclusief fotoalbum

Woensdag golfweek: Hard werken ! inclusief fotoalbum

De woensdag van de Golfweek is traditioneel gereserveerd voor wedstrijdspelers. Een Strokeplay- (vanaf de backtees) en Stableford wedstrijd maken dat iedereen zichzelf eens echt kan testen. Voor de “Heerencupper” ideaal, want zij zijn reeds gewend om iedere woensdag een competitief rondje te spelen. Gelukkig zijn deze twee wedstrijden veel meer dan dan een aangeklede Heerencup, getuige het grote aantal inschrijvingen. Helemaal verrassend is dat ook weer niet, want onze club heeft meer ambitieuze golfers dan ooit.

De woensdag kende twee wedstrijden: een Strokeplay (tot hcp 18.5) en een Stableford wedstrijd (18.5-36). Beide wedstrijden waren Qualifying en er stond wederom een prachtige prijzentafel klaar voor de winnaars. Met 80 deelnemers was ook deze dag drukbezocht, waarbij de Strokeplay wedstrijd maar liefst 55 deelnemers mocht begroeten!

Strokeplay blijft toch het ultieme spelletje. Een gevecht met de baan, je eigen (vaak beperkte) techniek en vooral jezelf. Op sommige holes loopt alles vanzelf; een balletje op de fairway, de volgende richting green, een paar putjes en het parretje of de bogey is binnen. Doe dat een paar holes achter elkaar en je krijgt het gevoel dat je boven jezelf uitstijgt. Dat de door jou gekozen strategie werkt, je echt kunt golfen, er geen rough, water of bunker in de baan te vinden is. Alleen jij, de bal en een goede slag richting de hole. Makkelijk spelletje nietwaar?

Hoe anders zijn die andere holes. Strokeplay is hard en niet vergevingsgezind. Een gevonden bal in het bos moet geslagen worden, en wat als deze het bos niet verlaat? Dit kan meerdere keren per hole voorkomen en voor je er erg in hebt staat die 11 op de kaart. Bij Stableford is het een streepje, vervelend maar niet onoverkomelijk. Hoe anders is dat in Strokeplay. 18 holes scherp zijn, voorzichtig spelen en risico’s vermijden blijkt vaak de winnende strategie…

Gelukkig was het de woensdag een mooie dag met weinig wind, perfecte fairways en eerlijke greens. Ideale scoringscondities dus en dat bleek ook wel uit de scores. 
Marcel Kip won de Stableford wedstrijd met het prachtige aantal van 38 punten. Het is niet de eerste keer dat Marcel een wedstrijd op zijn naam schreef, want ook op de Maandbeker van juli wist hij al te veroveren. Een knappe prestatie. Zijn concurrenten hebben het geluk dat zijn hcp blijft zakken en dan komt er altijd een moment dat anderen langszij steken. 

Aart de With won het Strokeplay toernooi met het prachtige aantal van Netto 70 slagen. De kersverse “Clubkampioen Senioren” liet zien dat hij nog altijd progressie maakt, ook hier weer een zeer knappe prestatie. 

Zie onderstaand het fotoalbum van de woensdag en uitslagen. 

Uitslag woensdag

 

 

 

 

 

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Golfweek_sponsoren2