Wint Robin in het Veld het HeerenCup klassement ?

Wint Robin in het Veld het HeerenCup klassement ?

De voorlaatste wedstrijd van het HeerenCup seizoen werd gespeeld in heerlijk warme nazomerse omstandigheden. Shotgun start om 15.45 met 45 deelnemers van HeerenCup 1 en 2 gezamenlijk. Er is matig gespeeld, slechts twee speler scoorden 36 stableford punten met een CBA van -2 tot gevolg.

Robin in het Veld en Robert Nijhuis eindigden beide met 36 punten en vanwege de lagere handicap werd Robert tot winnaar uitgeroepen. Rondje! Robin speelde volgens eigen zeggen tot en met hole 16 ‘onvoorstelbaar slecht’ maar eindigde met 2 birdies op zijn laatste 2 holes (Noord 9 en Zuid 1) die hem maar liefst 8 stableford punten opleverden. Zijn nieuwe clubs met een ultra stiff shaft werken blijkbaar goed voor hem. Golf is een kostbare hobby voor Robin geworden want zijn vorige clubs waren net één jaar oud ! De nieuwe clubs kunnen zijn gigantische swingsnelheid, waar menig pro overigens jaloers op is, veel beter aan. Niet voor niets is Robin een fan van Jason Day, de krachtpatser en longhitter in het pro circuit. Altijd full speed door de bal. Klein verschil met Robin is dat er bij Jason binnen de 100 meter toch iets meer gevoel bij komt….

Wat betreft lengte hebben Robin en de rest van het longhitters veld (Joep, Aart Jan, André) er een concurrent bijgekregen: Karel van Langen. Na een lange afwezigheid door een rugblessure was hij eindelijk weer eens van de partij. Karel doet zijn achternaam eer aan, want hij is niet alleen fysiek één van de langste mannen van de HeerenCup maar weet deze lengte ook in zijn drives te leggen. Met een afstand van ruim 275 meter was hij met zijn drive ook veruit de longest op Noord 5. Karel was zo blij met de prestatie dat hij spontaan met de bel rinkelde voor een rondje. Zoals Ronald Bonzet het in de prijsuitreiking omschreef: ‘iedereen kan per ongeluk een neary slaan maar voor een longest drive moet je wel wat kunnen’. Doet overigens geen afbreuk aan de knappe neary van Metin Inan op Noord 3.

Wel heeft er een verschuiving in het de top 3 plaatsgevonden. Robin in het Veld schroefde zijn gemiddelde van de beste 10 wedstrijden op van 35,1 naar 35,5. Vlak daarachter staan Tim Huuskes (35,4) en Joep Kockmann (35,2) die beiden niet tot een verbetering van voorgaande scores kwamen. Niet in actie kwamen Sjoerd Postma (34,8), Wilbert Huuskes (34,6) en Martin Wermer (34,4) die zeker nog niet geheel kansloos zijn.

Waarschijnlijk gaat de top 3 het onderling uitvechten. Robin kan nog een 33 wegspelen. De laagste score van Tim is 34 en Joep heeftt nog een score van 31 op de kaart staan. Spannend. Volgende week 14 september weten we het. Wederom een shotgun om 15.45 en een BBQ nadien. Alle Ierland gangers dienen hun gesponsorde kleding op te halen. Kom je alleen voor het eten mail dan naar Carel Soer.