Wildwedstrijd

Wildwedstrijd

Op zondag 7 november 2021 werd de traditionele Wildwedstrijd gehouden; de wedstrijdvorm was Four Ball Better Ball met 90% handicapverrekening. Het weer werkte niet mee ondanks optimistische weervoorspellingen. Is het dan toch gemakkelijker iets over het klimaat van het jaar 2100 te zeggen dan over het weer van morgen?

Het bestuur had extra geld beschikbaar gesteld om deze wedstrijd op te vrolijken; en inderdaad zo’n 40 deelnemers kwamen opdagen. Dit resulteerde in een sfeervolle middag met veel aandacht voor eten en drinken!

De longest was tot afgrijzen van velen geplaatst op de beruchte hole Oost 4 met als argument dat de long hitters nu eens niet alleen ver maar ook zuiver moesten slaan. En warempel: bij de dames won Esin Atalay – Bayrak niet alleen de neary (en de neary staat toch model voor nauwkeurig spel) maar ook de longest. Dit kunststukje werd bij de heren herhaald door Jeroen Kamstra zodat de wedstrijdleiding op haar wenken werd bediend.

Esin Atalay – Bayrak wist bij de dames ook de prijs van de fraaiste jagers-outfit in de wacht te slepen al had ze sterke concurrentie. Bij de heren had Erwin Scholten van Agteren nauwelijks tegenstand en won op zijn sloffen.

De prijzen bestonden natuurlijk uit wild (konijn, fazant, eend en struisvogel) en Geert Nijboer was zo vriendelijk dit voor zijn rekening te nemen. Waarvoor dank!

Ondanks het slechte weer werd er sterk gespeeld. De uitslag beschouwende lijkt het erop dat de gekozen wedstrijdvorm sterke spelers toch wel een voordeel geeft. Oktay Kalip en Herman Pegge legden een geweldige score op tafel en sneden daarmee andere koppels de pas af.

Uitslag:

  1. Oktay Kalıp en Herman Pegge (46 punten)
  2. Herman Bolscher en Michiel Vos (42 punten)
  3. Dionne en Aart Jan Smit (41 punten)
  4. Sylvia en Erwin Scholten van Agteren (40 punten)