Wildwedstrijd prooi voor Wilbert en Sjoerd

Wildwedstrijd prooi voor Wilbert en Sjoerd

Een prachtige zonnige herfstdag vormde het decor voor de traditionele wildwedstrijd. De spelvorm was  Fourball Betterball. Deze wedstrijd leende zich uitstekend om je als koppel op te geven en daar werd breed gehoor aan gegeven.

De wedstrijdcommissie heeft deze wijze van inschrijven niet alleen beloond maar heeft daarnaast, waarschijnlijk na een hoop gepuzzel, ook nog eens een fantastische flight-indeling gemaakt. Ze hebben rekening gehouden met spelniveau, vriendschappelijke betrekkingen etc. Chapeau!

De essentie van de FBBB dat is dat de beste score van een koppel telt. Elkaar goed aanvullen of afwisselen is dus bepalend voor een goede score.

Een oproep naar vooral de mannelijke competitiespelers was succesvol. Meerdere koppels die ook in de competitie samen hun foursome spelen waren van de partij. Het is dan ook bijna geen toeval dat deze koppels hoge ogen gooiden bij de uitslag.

Ruim 25 koppels hadden zich ingeschreven en dat betekende iets meer dan 50 deelnemers. Dat doet eigenlijk geen recht aan deze wedstrijd, want hier zouden minimaal 80 deelnemers voor te porren moeten zijn. Desalniettemin was het een geweldige dag met heerlijk golfweer.

De neary was voor Rita Nijhuis met een knappe afslag op Oost 2. Zij doeg als eerste af en blijkbaar gaf dat een schrik effect voor de rest. De leary was voor Bob Huuskes. Een leary is overigens een combinatie van een Longest en Neary: wie met 2 slagen het dichtst bij de hole ligt heeft de Leary. Normaal wordt deze uitgezet op een korte par 4 maar de WeCo had de Par 3 hole Zuid 7 uitgekozen. Bob lag met zijn eerste slag op de green, maar miste net zijn birdie putt en lag op 1 cm… De rest van het veld was hierbij kansloos.

Wilbert Huuskes en Sjoerd Postma (Heren 2) waren de sterksten met 41 stableford punten. Ook Bert Jan Denneboom en Herman Pegge scoorden 41 punten maar hadden een hogere handicap en werden hierdoor tweede. Derde werden Roelof Amelink en Nanko Offereins, teamgenoten in Heren 3, met 40 punten.

In de speech was Wilbert zo onbescheiden om mee te delen dat de score op de eerste 13 holes uitsluitend te danken was aan zijn goede spel. Gelukkig deelde Sjoerd die mening…

Waar vroeger de prijzen bestonden uit vers geschoten wild (hazen, eenden, fazanten) is  er de laatste jaren voor gekozen om een poelier in te schakelen. Wilbert wist dit niet en had zijn prijs reeds aan Herman Bolscher beloofd. Een mooi gefileerde reebout was dus voor Herman. Wilbert zijn motto: ik ben meer van het warme vlees dan van het koude.

Een heerlijke hazenpeper ter afsluiting maakte de dag compleet.

Op 26 november wordt de Sinterklaaswedstrijd gespeeld. Eveneens een FBBB dus inschrijven via de Sybrook app of Proware!