Wildwedstrijd prooi voor Herman Pegge en Dick de Ruiter

Wildwedstrijd prooi voor Herman Pegge en Dick de Ruiter

Op zondag 5 november gingen we met 26 andere golfenthousiasten de baan in voor de jaarlijkse wildwedstrijd. Rutger Pranger was als wedstrijdleider getooid in een echt jagerspak. Het betreft hierbij een shotgun wedstrijd en we speelden fourball betterball. In die spelvorm is het belangrijk dat je de goede en slechte momenten zoveel mogelijk afwisselt met je speelpartner. Dat deden we en hoe.

 

Ik begon op zuid 3 met een par, Herman op 4 met een par en zo wisselden wij elkaar af. Op zuid 7 Herman birdie, op zuid 8 ik een birdie. Dit konden we goed volhouden maar ook onze flightgenoten Tom Lenfert en Aart de With lieten zich niet onbetuigd. De weersomstandigheden waren ook niet bepaald gunstig, het regende bijna continu en zelfs met echte flinke hoosbuien. Toch bleven we als gehele flight geconcentreerd doorspelen omdat we voelden dat er een goede score inzat.

 

Aan het eind van de rit bleken we winnaar te zijn met maar liefst 44 punten. Tom en Aart bleven steken op 41 punten wat voldoende bleek voor plek 3. Chiel Vos en Herman Bolscher legden beslag op de 2e plaats met 42 punten. Om het niveau nog eens te duiden: wij speelden bruto 76 slagen, Tom en Aart 77 slagen, en Chiel en Herman zelfs slechts 75 slagen. Weliswaar op een kortere baan vanwege de winterteeboxen (dames kwamen er daardoor deze keer niet aan te pas) maar je moet toch maar doen in deze omstandigheden. Als winnaars konden we met een mooi stuk wild weer huiswaarts.

 

Dick de Ruiter