Wildwedstrijd besluit prachtig wedstrijdseizoen

Wildwedstrijd besluit prachtig wedstrijdseizoen

Te midden van prachtige herfsttinten werd afgelopen zaterdag de Wildwedstrijd gespeeld. Ook bij deze wedstrijd ontbrak het zonnetje niet. Het was echt prachtig helder weer, dat ook een prachtig contrast gaf tegen het groen, geel en rood dat de golfbaan kleurt. Het was dus een echte herfstwedstrijd!

68 deelnemers hadden zich opgegeven en diegene die dat vergeten was kreeg spijt: Een dag staat bol van de traditie, een prijzentafel van gevallen bladeren gevuld met wild, een jagersborrel en harde worst onderweg, veel gezelligheid en een heerlijke wildschotel na afloop. Deze elementen tezamen maken deze dag al jaren tot een van de leukste wedstrijden op de kalender.

De spelvorm was Fourball Betterball, waarbij de beste teamscore per hole telt. Een prima voorbereidingswedstrijd voor het komende competitieseizoen, waar vooral de herenteams massaal gehoor aan hadden gegeven. Aanvallend spel wordt bij deze spelvorm beloond, en dat hoef je tegen de meeste mannelijke golfers geen twee keer te zeggen. Het oude jagersinstinct kwam naar boven en iedere vlag werd aangevallen, de driver kwam regelmatig uit de tas en iedere putt kreeg een kans. Wel leuk, maar niet altijd de beste strategie…

Toch was het een gemixt gelegenheidsduo dat de eerste prijs won. Carel Soer en Monique Kalip behaalden het onwerkelijke aantal van 48 punten. Hiermee waren ze een klasse beter dan alle andere spelers. Voor Monique was het haar eerste grote Sybrook wedstrijd en ze gaf direct haar visitekaartje af. Ze had daarmee maar liefst 9 punten meer dan manlief Oktay, die we nooit eerder zo rustig aan de bar hebben zien zitten. We wensen Monique dan ook alle succes, en hopen op nog meer successen!

De tweede prijs was voor Louk Overakker en Joost Cornelisse. Derde werden Jeroen Nuyts en Henry Janssen, gevolgd door Martin Wermer en Mark Nas.

Iedere prijs was anders en dat maakte het soms lastig kiezen voor de winnaars. Van een hazenrug tot een heerlijke reebout; alles kwam voorbij. Het past bij de traditie van deze wedstrijd, al moeten sommige prijswinnaars nog wel even het Internet op voor een bijpassend recept. Chefkok Erwin Eenink had een heerlijk wildragout bereid, waarvoor ruim 30 deelnemers met veel plezier nog even bleven plakken. Al met al een zeer geslaagde dag, waarmee het wedstrijdseizoen nagenoeg is afgesloten. Op zondag 2 december volgt nog de Sinterklaas wedstrijd.