Wilbert Huuskes en Henk Olijdam verrassende winnaars Maandbeker

Wilbert Huuskes en Henk Olijdam verrassende winnaars Maandbeker

Victor Westenberg maaide in zijn laatste jaar als lid van de wedstrijdcommissie iedereen het gras voor de voeten weg door maar gelijk te refereren aan het prachtige weer, het bedanken van de greenkeepers etc. Want hij had gelijk. Midden oktober, een temperatuur van meer dan 25 graden en het halve deelnemersveld in bermuda (de andere helft had achteraf spijt).

Voor Victor is dit het laatste jaar als actief lid in de WeCo want het vertrekt volgend jaar met zijn echtgenote Elke naar Duitsland. Met het Haagse accent en de humor van Victor kon hij zich nog wel eens ontpoppen tot de nieuwe Rudi Carel. Victor dank  voor je inspanningen en heel veel succes in Die Heimat.

Bij de Maandbeker II won Henk Olijdam de finale wedstrijd en stelde daarmee ook de overall eindzege veilig. Hij liet hiermee Wim Abbink en Joke Heisterkamp achter zich.

Henk had een groot compliment aan de WeCo voor alle inspanningen rondom de wedstrijdkalender maar pleitte in zijn speech natuurlijk ook voor een vaste parkeerplaats voor Maandbeker II. Hij vond het toch een vorm van klasse justitie dat alleen de winnaar van Maandbeker I een vaste parkeerplaats krijgt aangeboden. Je kunt het ook anders bekijken. Henk kan ook oprecht blij zijn dat hij als Maandbeker II speler gewoon van de kleedkamer en de toiletten gebruik kan maken. Ik ken verenigingen waar dat anders is…..

De verrassende winnaar in Maandbeker I was Wilbert Huuskes, tot de laatste wedstrijd een middenmoter in het klassement. Het leek namelijk een nek aan nek race te worden tussen Lars Kwekkeboom die Maandbeker I maar liefst twee keer won, en Martin Wermer die een stabiel seizoen kent. Maar ‘the day after the Military’ maakt zo z’n slachtoffers. Martin Wermer had na 4 holes zijn slagen al op en Lars Kwekkeboom had het stuur ook een beetje scheef. Geen punten voor beide in de laatste wedstrijd en zij werden respectievelijk tweede en derde. Wilbert liep met een steady enigszins saai rondje golf keurig zijn handicap met netto 72. Hij won hiermee de wedstrijd en ook het klassement. Beste rondje was voor Tim Huuskes die met 4 birdies die als enige zijn handicap verbeterde.

Het klassement is voor de komende tijd alleen nog beschikbaar in de app van GCC ’t Sybrook. Bas Lentfert heeft een briljante koppeling met de uitslagen in Proware weten te maken dat het klassement automatisch wordt bijgewerkt.

We kijken terug op een mooi maandbeker seizoen. De nummers 1 en 2 van elke versie van zowel maandbeker I als II  hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de Finale op het Rijk van Nijmegen op zaterdag 27 oktober. Wij wensen alle deelnemers veel succes.

Ook veel dank voor het sponsoren van de finale van de Maandbeker door RGN Brand Identity Services.