Wie heeft de longest ?

Wie heeft de longest ?

Dat is altijd de vraag bij mannen en zeker bij de HeerenCuppers. Wie heeft het beste spel, de mooiste swing, de hoogste swingsnelheid, de laagste handicap, de mooiste outfit, de grootste mond, de grootste auto, de grootste…. etc . De vraag stellen is hem normaliter beantwoorden maar niet bij de HeerenCup,  want iedere categorie kent meerdere kandidaten. Vul de kandidaat van je voorkeur maar in en het is een verrassend gezelschap. Maar daar gaat het hier nu niet om. Voorzitter Martin Huuskes mist de wisseltrofee voor de Longest Drive. Wie heeft dat ding in zijn bezit? Bij deze een oproep aan allen.

Het officiele HeerenCup seizoen zit er op. Woensdag 14 september was de spetterende afsluiting. Een shotgun op Noord Zuid met 67 deelnemers en een aansluitende barbeque in hoogzomerse omstandigheden. Beter kon deze slotdag niet.

Dagwinnaar werd Mark Nas met 39 punten op de voet gevolgd door Ronald Bonzet, Herbert Schipholt en Alex Varvik met 38 punten. De neary voor Max Pas en de longest voor Arnold. Bij de prijsuitreiking keek Mark vertwijfeld naar het gezelschap van ruim 70 personen en de ‘enige echte HeerenCup rondje aan de bar bel ’. Dit wordt een dure zag je hem denken. maar hij was sportief immers hij werd in het eind klassement vijfde. Rondje!

Natuurlijk werd er nog gestreden om de hoofdprijzen. Konden er in de top van het klassement op deze laatste speeldag nog verrassingen plaatsvinden? Robin in het Veld stond bovenaan met 35,5 gemiddeld gevolgd door Tim Huuskes en Joep Kockmann met respectievelijk 35,4 en 35,2. Sjoerd Postma was de grote outsider met 34,8 gemiddeld maar met nog één matige score op de kaart die verbeterd kon worden.

De top 3 speelde in één flight die als beloning op Zuid 7 mocht starten, het verst weg van alle holes. Gecombineerd met de route tussen Zuid en Noord was het een rondje van maar liefst 14 km !. Robin had een vliegende start met par, par, birdie, par en heeft hiermee Joep en Tim een knock out slag toegediend. Twee concurrenten minder die vervolgens beide op jacht gingen naar birdies voor het Birdie klassement. Beide hadden 31 birdies. Maar wat deed Sjoerd in een andere flight ? Met een ronde van 36 zou hij gelijk eindigen met Robin. Was dat gelukt ? Robin verkeerde nog lange tijd in onzekerheid totdat Martin Huuskes bij de prijsuitreiking de bevrijdende woorden sprak. Robin is de beste HeerenCupper van 2016. Terecht. Een prestatie van formaat met een spectaculaire handicap daling naar bijna single.

Einduitslag HeerenCup I 2016

 1 Robin in het Veld    35,5
 2  Tim Huuskes  35,4
 3  Joep Kockmann  35,3
 4  Sjoerd Postma  35,3
 5  Mark Nas  35,0

Het Birdie klassement ging naar Joep Kockmann met 33 birdies. Het Eagle klassement kende 3 namen: Remco Postma dankzij zijn hole in one,  Joep Kockmann en Alfred Nijhuis dankzij een eagle op de laatste speeldag op Noord 8. Longest klassement was een ex aequo tussen Aart jan Smit en André Paus met beide 3 keer de longest drive. Neary klassement kende ook een gelijke stand. Tim Huuskes, Tim Nuyts, Marcel Leusink en Huub Reef sloegen waren alle vier twee keer het dichtste bij de vlag. De geplande shoot out kon niet doorgaan vanwege de duisternis.

In HeerenCup II was Jeroen Kampstra de beste van het seizoen gevolgd door Guus Timmerman en Herbert Schipholt.

Al met al een prachtig seizoen met bijna altijd goed weer. Bijna 60 HeerenCuppers zullen aanwezig zijn bij onze 4 daagse trip naar Ierland. Er is een geweldig programma boekje samengesteld door de commissie met veel input van Tim Huuskes. We zien er naar uit !