Wederom gemakkelijke overwinning Heren 1

Golfbaan Edda Huzid vormde afgelopen zondag het strijdtoneel voor de tweede competitiedag. Zowel de baan als het weer waren stukken beter dan tijdens dag 1. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een gemakkelijke overwinning van 13 – 5 op Golfclub Emmeloord. Vaste kracht Martin Huuskes moest verstek laten gaan. Aart Jan Smit was zijn logische vervanger en tevens de man in vorm, getuige de 41 stablefordpunten (!) tijdens de HeerenCup afgelopen woensdag. 

Het is al vaker gezegd: in de foursomes win je de dagwedstrijd niet op voorhand, maar je kunt deze wel verliezen. Het loont dus om vooral in de ochtend scherp te zijn en dat leverde ons een 6-0 voorsprong op. Opportunisme vierde vervolgens (vooral) bij Joep Kockmann hoogtij: voor minder dan 18 – 0 doen we het niet…

Dit bleek niet het geval. Mark Sutton moest tegen de Nederlands Amateurkampioen Longest Drive (!) met een hcp van 2,9. Model sportschool ‘oude stijl’ en met brute kracht tegen die bal aan slaan. Mark, zelf toch ook niet echt kort van de tee, had geen kans… Tim Nuyts redde op knappe wijze een puntje op de laatste hole en Aart-Jan verloor helaas. Ook de heren van Heelsum wonnen met 12 – 6 van de Breuninkhof en blijven daarmee onze directe concurrent voor het kampioenschap. Zondag aanstaande zijn we gastheer en op 26 april volgt de wedstrijd om het kampioenschap tegen Heelsum. Wij zijn er klaar voor.