Wedstrijdverslag Heren 1 (27 holes)

Wedstrijdverslag Heren 1 (27 holes)

Vorig seizoen hebben jullie wekelijks de verslagen van ons team kunnen lezen en zo zijn jullie getuige geweest van het fantastische kampioenschap dat wij konden vieren! En nu hoor ik jullie denken… heren 1 (27 holes) kampioen?? Nee, dat klopt. Vorig jaar ging ons team, met captain Marc Bosch, nog als heren 3 door het leven. Lekker veilig, als laatste team van de 3. In die anonimiteit werden we dus glansrijk kampioen, al 1 week voor het einde van de competitie.

Een kampioenschap houdt ook promotie in. Dus van de 4e klasse, naar de 3e klasse. En omdat heren 1 vorig jaar geen kampioen werd, moest er ook een nieuwe rangschikking gemaakt worden in de teamnummering bij G&CC ’t Sybrook. Ondanks dat heren 2 vorig jaar ook kampioen werd, had de nieuwe TC gedacht om heren 2 heren 2 te laten voor wat het is. Het gerucht gaat dat dat team niet zo goed tegen verandering kan, en daarom graag heren 2 bleef. De werkelijkheid is natuurlijk dat zij de druk van de “1” niet aankunnen! 😉
In het jubileumjaar van de vereniging gaan wij dus als heren 1 op pad in de zwaardere 3e klasse.

De teamsamenstelling is bijna gelijk aan vorig seizoen. Door de grote populariteit van de NGF competitie moesten alle teams van ’t Sybrook groter worden. Wij hadden zelf al voor een tiende teamlid gezorgd. Met Bas Lentfert hebben we een kwaliteitsimpuls gekregen, die voor de 3e klasse misschien wel hoogst noodzakelijk is.

Begin december werd dan ook heel angstvallig de website van golf.nl in de gaten gehouden, want wanneer zou de NGF de indeling bekend maken…. Uiteindelijk wisten we dan waar we aan toe waren. We zitten in een Noordelijke groep: De Gelpenberg, Parc Sandur (Emmen), De Noord Nederlandse in Glimmen en dan de grote onbekende Westerwolde in Vlagtwedde.

Niets werd aan het toeval overgelaten. Captain Marc regelde voor de wintermaanden dat we een aantal short-game-lessen bij Guido Oomkes. Hier werd onze puttingstroke helemaal geanalyseerd door middel van een computersysteem. Resultaat: We putten nu allemaal veel beter en Carel Soer is Guido enorm dankbaar, want hij putt inmiddels als Jordan Spieth! Dus Heerencuppers “waart oe! Soer kum’t d’r an!”

Door de vele sneeuw in januari en februari hebben we buiten niet veel kunnen trainen en spelen. Daarom werd er door “vice” Remco een trainingsweekend in Duitsland georganiseerd. Het weekend van 18/19 maart werden de tenten opgeslagen in Ankum, Duitsland. Ongeveer een uurtje rijden vanaf ’t Sybrook en toch een hele andere wereld. Op zaterdag werd er onder prachtige omstandigheden 18 holes gespeeld op Artland Golfclub. De avond en de nacht werd doorgebracht in het See+ Sporthotel in Ankum. Hier werd voornamelijk ‘de derde helft’ getraind. Omdat je in de competitie elke weersomstandigheid kunt tegenkomen, werd er op zondag nog een 18 holes ronde gespeeld, maar nu in erbarmelijke omstandigheden. Het kon de pret niet drukken. Het was een geslaagd weekend en we waren klaar voor de 3e klasse!

Zondag 2 april was het dan zover. De competitie gaat beginnen! De zaterdagavond er voor werden diverse teamleden in de restaurants van Enschede gespot met hun gezin, om zodoende hun schuldgevoel af te kopen voor de komende weken, dus we waren klaar.
Na een slechte nachtrust van velen, vanwege de zenuwen, reden we richting de prachtige baan van De Gelpenberg. Het weer was fantastisch en we hadden zin om de mannen te ontmoeten waar we de komende zondagen mee gaan doorbrengen.

We speelden de eerste wedstrijd tegen het 1e team van Parc Sandur, het voormalige Burggolf Emmen. We hadden geen idee wat het niveau zou zijn, dus we slikten wel even toen de nummer 1 en 2 met een handicap van 7,8 en 9,8 op het wedstrijdformulier stonden…
Alle trainingen en het trainingskamp waren niet voor niets. Bij de lunch hadden we een 4-2 voorsprong genomen en dan smaakt zo’n broodjes kroket toch net even anders.
Daarna de baan in voor de singles. Rudolf bij ons ‘op één’ dus hij mocht tegen de 7.8 spelen. Hoewel hij veel de linkerzijde van de baan/rough/bos gezien had, sleepte hij er een fantastische 5/4 overwinning uit! Remco speelde, als 2e,  een solide ronde, maar door het grillige spel van zijn tegenstander had de wedstrijd ook een grillig verloop. Na 3 holes 2 up, na 6 weer all square. Daarna liep Remco uit naar 5 up met nog 6 holes te gaan. Of het was dat Remco het snel wilde afmaken of dat zijn tegenstander ‘alles of niets’ ging spelen en het ‘alles’ werd is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat Remco 1 up was met alleen de 18 hole te spelen. Gelukkig kon Remco de 18e, met de fantastisch grote bunker voor de green, winnend afsluiten: 2 up winst.

Remco was de enige die de 18e ‘moest’ spelen, want voor hem uit druppelden de anderen al binnen. En allemaal met een grijns op het gezicht: Bob won 4/2, Pascal won 5/3 en Marc won 4/2. Carel speelde zijn single als ‘Soer’ en putte als ‘Spieth’. Top gespeeld. Echter zijn tegenstander speelde met drives like ‘Dustin Johnsson’ het korte werk van ‘Hideki Matsuyama’ en hij putte als ‘Jordan Spieth, maar dan op zijn beste dag’. Ja, en dat kon zelfs Carel in topvorm niet bolwerken.

Een 14-4 winst! Dat is natuurlijk een geweldig begin van de competitie. Tot dat het tegendeel bewezen wordt gaan wij ook dit jaar voor de hoogste positie. Misschien is er volgende week al meer duidelijk. Dan spelen we in Emmen tegen de Noord Nederlandse, die hun eerste wedstrijd met 16-2 wonnen. Een heuse topper dus volgende week! Tot dan voor een volgend verslag.