Heren 1 (27 holes) De laatste dag!

Heren 1 (27 holes)  De laatste dag!

Zondag 7 mei waren wij gastheer voor onze competitieteams. Toch stond er voor ons nog wat op het spel. Want we konden nog degraderen. Met ons voltallige(!) team stonden we om 9 uur klaar om onze gasten te verwelkomen, een kop koffie aan te bieden en hun de ballen voor de drivingrange te geven. Het werd een warm onthaal voor de mannen waarmee wij de laatste weken zijn opgetrokken.

De heren waren blij verrast dat zij in de mogelijk gesteld werden om al onze 27 holes te mogen spelen. Daarvoor ook dank aan Het Rijk Golfbanen. De ochtend speelden we namelijk onze 9 holes op Noord. De middag werd gespeeld op Zuid-Oost.

Vooraf: De Noord-Nederlandse speelde tegen De Gelpenberg en Parc Sandur (reeds gedegradeerd) moest spelen tegen Westerwolde. Westerwolde was onze grootste concurrent voor de degradatie. Zij moesten minimaal 3 punten inleveren tegen Parc Sandur en dan was ons klasse behoud een feit.

Direct na de koffie begon de discussie tussen de captain van Westerwolde en onze captain, Marc. Parc Sandur had namelijk een speler die niet speel gerechtigd was. Het wedstrijd reglement werd er op nageslagen en de uitkomst was, dat Parc Sandur op voorhand al 4 punten kon inleveren. Het zal toch niet zo zijn dat wij degraderen door een fout van een ander….?

Parc Sandur won echter de 2 overige dubbels en kwam daardoor op 4 punten en daarmee was ons klasse behoud bij de lunch al verzekerd. Geweldig natuurlijk.

Ik zal jullie een heel lang, oninteressant verhaal besparen. Parc Sandur won van Westerwolde, waardoor beide teams degradeerden naar de 4e klasse. De Noord Nederlandse (met oud-Sybrook lid Rob Visschedijk in de gelederen) won dik van De Gelpenberg. Wij werden daardoor 2e en de Noord Nederlandse werd de kampioen!

De spelers waren unaniem over onze baan en ons gastheerschap. In één woord geweldig. De baan was prachtig, al zagen sommige spelers wel wat minpunten. Want, zei een speler van Parc Sandur: Er zaten soms gaten in de greens! Henk kon dit makkelijk pareren met: Ach… daar moet de bal toch in!

Tijdens het heerlijke diner nemen de captains allen het woord. Marc trapte af en huldigde het team van de Noord Nederlandse. Zij waren de terechte kampioen en waren met alle 8 spelers afgereisd. 2 van hen speelden geen enkele wedstrijd vandaag, maar waren er om hun team te ondersteunen. Klasse. Een heerlijke fles wijn was er voor hen van ons team.

Golf competitie spelen is meer dan alleen je potjes spelen. Het gaat ook om teambuilding en vriendschap. En dan is het mooi om te zien dat de spelers van de eerste 3 teams er bij het diner elke week bij waren. De 2 teams die degradeerden lieten bij het diner vaak afweten. Wil je het dus ver schoppen in de NGF competitie: Zorg dat je een team bent! En ik mag zeggen dat wij dat geweest zijn. Van het trainingskamp in Duitsland tot en met vandaag. TOP!!! Onze captain is trots op ons allen. Volgend jaar zijn wij wéér heren 1 – 27 holes en wéér in de derde klasse.

Het zit er weer op. Dit was het dan. We hebben de afgelopen weken weer veel nieuwe golfvrienden gemaakt… en daar gaat het toch ook om in de NGF Competitie.

Tot volgend jaar.

Heren 1 – 27 Holes