Wedstrijdseizoen jeugdgolf van start met “Glow in the Dark” wedstrijd

Wedstrijdseizoen jeugdgolf van start met “Glow in the Dark” wedstrijd

De eerste wedstrijd voor de jeugd op ’t Sybrook begint traditiegetrouw met een “Glow in the Dark” wedstrijd. Op zaterdag 5 maart waren de omstandigheden er perfect voor. De maan die bijna verduisterd was, een heldere hemel vol sterren en een volle wedstrijd met meer dan 30 kinderen die het aandurfden om in het donker te golfen.

In duo’s werd er gespeeld om in zo weinig mogelijk slagen de hole te bereiken. De baan werd verlicht met lichtstaven en de vlag werd aangegeven met een grote rode knipperende lamp. Daarbuiten moesten de spelers het hebben van eigen verlichting op hoofd en kar.

In totaal konden 6 holes in het donker gespeeld worden. Er werd gestart in een “shotgun”, dat wil zeggen op alle banen tegelijk. In de baan zag je de spelers zich verplaatsen door de lichtjes te volgen. De spelers konden spelen met speciale “glow in the dark” golfballen, die steeds opgeladen werden in een speciale lichtlader die de spelers daarvoor aan de kar hadden gehangen.

Voor alle spelers en begeleiders was het weer een geweldige ervaring en een mooie start van het wedstrijdseizoen. De kou werd getrotseerd en onderweg kon er genoten worden van chocolademelk en een heerlijke koek. In het clubhuis was het gelukkig lekker warm en kon iedereen zich opwarmen tot de prijsuitreiking die dit keer gesponsord werd door: twentsenoten.nl

Op 13 maart volgt de officiële openingswedstrijd voor de jeugd van ’t Sybrook in een 6 – 9 – en 18 holes wedstrijd. Ook daar hopen we op een grote opkomst!

Uitslagen:

Duo’s Glow in the Dark Texas Scramble
1e plaats:     
Jade Kampstra en Bruun Hollink
2e plaats:      Fleur Lubbers en Quinten Dijkstra
3e plaats:      Milad Mousa en Florian Smit

Aanmoedigingsprijs beginnende golfers
Oliver Lesker, Liz Kampstra, Emily Lesker en Lotte de Winter

Originaliteitsprijs best verlichte kar
Rens en Nout Smidt