Wedstrijd der wedstrijden: 65 golfers ondanks de hitte!

Wedstrijd der wedstrijden: 65 golfers ondanks de hitte!

Zondag 5 augustus werd weer de Maandbeker 1 en 2 gespeeld. Ondanks het zinderende warme weer en de vakantietijd, kwamen er toch 65 mensen op deze ‘wedstrijd der wedstrijden’ af. De droogte van de baan scheidde heel duidelijk het kaf van het koren, Het bleek namelijk dat er bij maandbaker 1 beter gescoord werd dan bij maandbeker 2. Kennelijk speelt ervaring een belangrijke rol en is het voor de hogere handicappers lastig op de soms harde ondergrond. In algemene zin moeten we overigens nog blij zijn met de toch nog redelijk groene baan. Op andere banen is er soms alleen nog maar steppe over met een green.

Maandbeker 2 was een prooi voor Willem Lunshof die wel de boel bij elkaar wist te houden en met 37 punten zijn handicap ook nog wist te verbeteren. Willem, volgende keer Maandbeker 1?!
Willem had een gelijk aantal punten dan Jan Hoogsteder, maar een betere laatste 9. Yvonne Klein Breteler was met 36 punten knap derde.

Maandbeker 1 had in Lars Kwekkeboom een verrassende maar waardige winnaar. Speciaal voor de wedstrijd naar het Twentse land gereden zette hij een rondje netto 67 (41 stableford punten) neer en liet een eveneens prima spelende Martin Wermer (68 netto en 40 stableford punten) achter zich. Bertjan Denneboom werd derde gelijk met de Bruto winnaar Wilbert Huuskes (80 slagen).