Waar een slice tot kan lijden…

Waar een slice tot kan lijden…

Het weer wordt langzaam beter, we hebben alweer de 4e wedstrijd van het seizoen gespeeld en wij kunnen rustig stellen dat ook dit weer een succesvol HeerenCup jaar zal worden. De eerste 2 wedstrijden zijn alleen gespeeld door HeerenCup 1 vanwege het feit dat hier een “Shotgun” start is toegepast. De afgelopen 2 wedstrijden zijn we ook gestart met de HeerenCup 2 en we zien hier, dat we gemiddeld met een 4-tal flights, succesvol zijn gestart.


De deelname aan HeerenCup 1 loopt momenteel op naar de 50 spelers en ook hier zien wij een toename ten opzichte van voorgaande jaren. Door de dubbele tee-start zien we dat de spelers vlot door de baan gaan zodat ook voldoende tijd overblijft voor de borrel en het diner.


Zoals altijd kennen wij ook memorabele momenten tijdens onze Heerencup. Zo kwam een gerespecteerd Heerencup lid aan bij “hole Oost 5”. Staande op de teebox dacht hij nog aan PAR of misschien wel een zeldzame Birdie. Een niet verwachtte slice maakte de kans op birdie of Par zeer onwaarschijnlijk… Langzaam, maar uiterst doeltreffend vertrok de bal naar rechts richting de u allen bekende waterhindernis.


Aangekomen bij de vijver begon de zoektocht naar de bal. Zou deze misschien toch nog in rand zijn blijven liggen, of was het lot definitief bezegeld? En toen, terwijl de hoop op het terugvinden van de bal langzaam vervloog gebeurde het…


Vanuit de rug van de spelers kwam een trolley met golftas langzaam in beweging. Niemand zag het, niemand hoorde het. Vastberaden trok de zwaartekracht deze tas richting het water.


De uitkomst laat zich raden… Het geeft maar weer eens aan hoe hoog de concentratie tijdens het spel is van de deelnemers, zij merken niet eens dat hun kar zich zelfstandig heeft gemaakt en op de vijver aankoerst. Met vereende krachten en de nodige hulp van flightgenoten werd het edele gereedschap gered en kon na een kleine schoonmaakbeurt de ronde worden voortgezet.