Vossenjacht in voorjaarszon

Vossenjacht in voorjaarszon

Vossenjacht: de vos zet een score neer en dat is de nieuwe par. De rest van het veld mag de score dan per hole zien te verbeteren.  De spelvorm was chapman foursome tegen par. Hoe werkt het ook alweer ? Een koppel slaat beide af en slaan vervolgens kruislings de tweede bal. Vervolgens met de beste bal om en om verder totdat er is uitgeholed. Een betere score dan de vos levert een (+) op, gelijk is een (0) en een slechtere score dan de vos is een (-).

Een ideale wedstrijd om zo net voor de competitie om een beetje in matchplay vorm te komen en dat zag je ook wel aan het deelnemersveld. Het grootste deel begint eind deze maand met de competitiewedstrijden

Clubkampioenen Tim Nuyts en Sylvia Scholten van Agteren waren het vossen koppel. Konden zij een goede score neerzetten die niet door de rest was te evenaren? Het begin was fantastisch: met twee birdies op Zuid en een goede start op Oost leek het daar wel op. Maar in het laatste deel werden de vossen een beetje ‘sloddervossen’. En dat gaf het spelersveld, die de moed na 9 holes al bijna hadden opgegeven, toch wat hoop.

Resultaat was dat er van de 11 flights 4 beter (+) speelden dan de vos, twee gelijk (0) en 5 slechter (-). Tim en Sylvia waren met het eindresultaat niet geheel tevreden maar de druk bij de vossen is behoorlijk groter dan bij de rest van het spelersveld. Toch een meer dan uitstekende prestatie van de vossen.

Matthieu Jansen en Leonie Richter waren met +2 de sterksten van het veld. Dionne Smit en haar vader Ton (ook +2, maar een hogere handicap) werden verdienstelijk tweede. Jeugdkoppel Willem Oude Voshaar en Ike Hatenboer scoorden een uitstekende  +1 maar moesten de derde prijs laten aan Tim Huuskes en Tom Lentfert met eveneens +1 maar met een lagere handicap.