Vossenjacht ijzig koud

Vossenjacht ijzig koud

Met de start van de competitie in het vooruitzicht is de Vossenjacht de ideale voorbereiding. Hoe werkt het ? De vossen, clubkampioenen Leonie Richter en Kwint Kuipers, noteren hun gezamenlijke beste netto score per hole. De achtervolgers proberen de score te verbeteren. Lukt dat, dan levert dat een plus op lukt dat niet dan een min. Bij gelijke score een ‘ nul’. Aan het eind worden de plussen en de minnen met elkaar verrekend. Matchplay tegen de vossen dus.

De spelvorm was ´Chapman greensome´. Ter opfrissing: Beide duo’s slaan af, vervolgens kruislings met elkaars bal de tweede slag spelen en daarna met de beste bal om-en-om uitholen.

Maar wat was het koud. De temperatuur lag onder het vriespunt en de ijzige oostenwind maakte een gevoelstemperatuur van – 10.
Ondanks deze kou toch gingen toch nog 11 flights de baan in. Hulde aan deze ‘diehards’.

Helaas is er één deelnemer met bevriezingsverschijnselen uitgevallen. Wilbert Huuskes trok het niet meer en naar verluidt heeft hij de rest van het weekend in de sauna gezeten om op te warmen. De rest van de flight Martin en Bob Huuskes en Joep Kockmann grepen hun kans om ook onmiddellijk de handdoek in de ring te gooien. Terug de warmte in !

De rest van het deelnemersveld heeft de wedstrijd wel uitgespeeld. Halverwege voorzien van een kopje soep en een ijskoud glaasje Jägermeister. In het clubhuis zaten de deelnemers met rozige wintersport hoofden achter de warme choco, al dan niet voorzien van rum.

Winnaar werd het gelegenheidsduo Louk Overakker en Eric Rozema met een score van plus 5. Foutje van de wedstrijdleiding, want Louk had ingeschreven met Jeffrey Leppink maar werd gekoppeld aan Eric Rozema. Dit pakte gelukkig goed uit voor Loek en Eric. Tweede werden Bob Haverkamp en Marc Bosch met plus 4. Derde werden Matthieu Jansen en Herman Pegge met plus 3.

Wedstrijdleiding in handen van Yvonne van Adrichem en Ko Zurink.