Vossen de meeste jagers te slim af

Vossen de meeste jagers te slim af

Op tweede paasdag is de vossenjacht gespeeld. De speelwijze was chapman foursome: in koppels slaan beide spelers af en gaan vervolgens kruislings met elkaars bal verder; daarna wordt bepaald met welke bal er vervolgens (om en om) verder wordt gespeeld. De vossen zetten een score neer en de rest van het deelnemersveld probeert de score als in matchplay te evenaren of te verbeteren. Dat laatste was lastig want de vossen waren goed dit jaar. Clubkampioenen 2015 Sylvia Scholten van Agteren en Tim Huuskes waren de vossen en scoorden een prima bruto score van 75.

Het deelnemersveld was met 24 helaas wel erg beperkt. Op tweede paasdag staat blijkbaar het verplichte bezoek aan de meubelboulevard hoger op de agenda en daarnaast waren de weersvoorspellingen natuurlijk zeker niet best. Dat viel achteraf reuze mee, op een klein half uur na: toen werden de deelnemers bijna weggeblazen in een striemende regen.

De winnaars waren Erwin Kamp en Walter van Dijk met een score van +4 (beter dan de vossen). Doorgewinterde matchplayers Ronald en Francis Bonzet werden verdienstelijk tweede en evenaarden de score van de vossen. Derde werden Margreet Schreuder en Leonie Richter met een score van -1.

De wedstrijdleiding had een fraaie prijzentafel samengesteld. Om Johan Cruijff termen te blijven, het nadeel van een klein deelnemersveld werd een voordeel want de helft van de deelnemers ging met een prijs huiswaarts. En dat gebeurt niet vaak.

Zondag 2 april start het nieuwe Maandbeker seizoen. Zondag 3 april wordt de Hoogwegtbeker gespeeld. De spelvorm is Greensome op basis van stableford. De catering op die dag wordt aangeboden door de eigenaren van Het Rijk  Golfbanen. Schrijf in met je golfmaatje want het wordt prachtig weer!