Voorjaarswedstrijd jeugd

Voorjaarswedstrijd jeugd

Op zondag 16 mei namen 43 jeugdleden deel aan onze Voorjaarswedstrijd.
Ze kwamen uit in een 18 holes of 9 holes stableford-wedstrijd of in een 6 holes Texas Scramble.

De dag begon al met een cadeautje, in plaats van de voorspelde regen werd iedereen getrakteerd op zon! De 18 holes deelnemers speelden een geweldige wedstrijd op Noord-Zuid. We zagen geweldige afslagen, gedurfde slagen over het water of over bomen en struiken en prachtige chips en vooral ook putts. Daardoor werd het na hole 18 ook nog echt spannend. Maar liefst 3 spelers eindigden met 46 punten, waarna het systeem de beste aanwees! Er waren meerdere spelers met Birdies en er waren ook een aantal spelers die voor het eerst een 18 holes wedstrijd liepen.

1ste :       Thijs Leeuw       46 pnt
2e :         Pepijn Janssen   46 pnt
3e :         Luuk Puntman   46 pnt

Birdies: Ralph Crombosch, Zuid 7 / Luuk Puntman, Zuid 8 /Jun-Jie Pan, Zuid 9

In de 9 holes wedstrijd gingen maar liefst 18 jeugdleden de strijd met elkaar aan. Het ging er binnen de groepen fanatiek en sportief aan toe. Voor een enkeling was het vandaag de overstap van de 6 holes Texas Scramble naar deze 9 holes wedstrijd. Het afslaan is nu echt je eigen verantwoordelijkheid, je moet nu verder slaan met je eigen bal. Dat was best even wennen, maar wat een doorzetters hebben wij gezien in deze wedstrijd! Wat fijn ook dat deze flights werden begeleid door een coach, zodat het ook echt mogelijk was om je te concentreren op de wedstrijd. Enthousiast verschenen de flights dan ook weer bij het wedstrijdsecretariaat, de kaart werd ingeleverd en de spelers keerden huiswaarts. Pas na de laatste flight kon de uitslag bekend worden gemaakt. Dit keer nog niet op het terras, maar online! De prijzen worden uitgedeeld tijdens de les.

1ste:        Quirijn Hoogwijk   16 pnt
2e  :        Bruun Hollink         15 pnt
3e :         Jurien Doornbos    14 pnt

Als laatste ging de 6 holes Texas Scramble van start.

Twee teams streden tegen elkaar in een teamwedstrijd waar steeds werd verder gespeeld met de best geslagen bal. Wat een gezelligheid, maar ook direct een echt wedstrijdgebeuren. Er werd gestreden om de minste slagen te behalen op 6 Holes van de Noordbaan. Ook hier prachtige slagen en goed overleg over wat nu precies de beste bal was. Ook hier hielpen coaches mee om de kinderen naast het wedstrijdelement de regels goed toe te laten passen, maar vooral ook te letten op de veiligheid en niet geheel onbelangrijk, het plezier van een wedstrijd te laten beleven.

De uitslag liet zien dat het ook een echte wedstrijd was. De uitslag was 32 slagen tegen 35 slagen. Een prachtig resultaat voor beide teams. 

Het winnende team bestond uit: Anthonie Heinhuis, Gijs Kwakkel, Mats Hemelt, Jesper Snijder, Nout en Rens Smidt.

Op zaterdag 19 juni spelen we de volgende Jeugdwedstrijd, De Sybrook Junior Cup 2021!