Voorjaarswedstrijd Jeugd

Voorjaarswedstrijd Jeugd

Afgelopen weekend zagen we de jeugd weer in de baan bij onze voorjaars- wedstrijd op de Noordbaan. Dit keer in een 9 holes Strokeplay, een 9 holes Stableford en een 6 holes Texas-Scramble.

Het weer was in ieder geval een cadeautje. Onder een stralende zon gingen alle spelers van start. Bij de Strokeplay was vooral voor velen de start lastig op Noord, maar gelukkig kwam iedereen al snel in het spel. Er werden 2 Birdies gespeeld. Gijs Jansen speelde een Birdie op Hole 5 en Jun-Jie Pan speelde een Birdie op Hole 4. Zij kregen een “Birdie” voor bij hun verzameling. De wedstrijd werd gewonnen door Ralph Crombosch. Hij speelde met 46 slagen een keurige wedstrijd bij zijn hcp van 14.8. Cas Sühre speelde zich naar de 2e plaats met 48 slagen bij een hcp van 25.2. De derde plaats was hier even puzzelen. Gijs Jansen, Mart Bolscher en Sanne Leeuw scoorden allen 49 slagen en Mart ging er met de eer vandoor door de holes in volgorde beter te spelen.

Bij de 9 Holes Stableford zagen we startende spelers in de baan en spelers die meer en meer ervaring opdoen in de 9 Holes. Onder begeleiding van een coach kon hier ook weer goed gespeeld worden. Er werden weer handicaps verbeterd! We zagen een mooie top drie van spelers die we steeds zelfverzekerder en vooral ook trefzekerder de strijd met elkaar aangingen. Tijn Heutink haalde met 26 punten de eerste plaats, Teus Heslinga de tweede plaats met 22 punten en Jade Kampstra werd derde, ook met 22 punten 

De 6 Holes Texas-Scramble was een strijd van de dames tegen de heren. Uiteindelijk won er een herenteam, maar dat was maar met 1 slag verschil, van het damesteam. Het damesteam kreeg vooral ook complimenten voor hun strakke spel. Er hoefde niet naar ballen te worden gezocht, er werd keurig rechtdoor gespeeld, aldus de coach van dit team! Het winnende team won met 32 slagen en bestond uit Gian Kulahina, Anthonie Heinhuis en Rens Smidt 

Extra handen

De wedstrijd kon weer goed georganiseerd worden door de hulp van ouders die als begeleider mee lopen met de flights. Zonder die extra handen kunnen de nog niet zo ervaren spelers de wedstrijd niet lopen. We blijven bij deze spelers een beroep op u doen.

Op de agenda

De NGF-jeugdcompetitie gaat in juni van start. Er nemen drie jeugdteams van onze vereniging deel. Een team in de hoofdklasse en twee teams in de eerste klasse.
De competitiejeugd speelt op 29 mei een oefenwedstrijd.

Dutch Kids Open Golf Tour 2022

Op 18 juni vindt er een wedstrijd van het Dutch Kids Golf plaats op Golfbaan het Rijk van Sybrook. Een landelijke wedstrijd die nu eens in onze regio is geland, mede door het enthousiasme van leden van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie hoopt dan ook op zoveel mogelijk deelname van jonge golfers uit onze regio. Jeugd tot en met 9 jaar speelt mee in de 9 holes wedstrijd, jeugd vanaf 10 speelt 18 holes. Speel je 9 holes, dan is een caddie verplicht. Speel je 18 holes dan is een caddie niet verplicht, maar het mág zeker. Bij deze wedstrijd is een handicap noodzakelijk en opgeven gebeurt via: https://www.dutchkidsgolf.nl

Dutch Kids Golf is dé organisatie voor enthousiaste jeugdgolfers in Nederland! Of je nu een beginnende golfer of golfster bent, of al een hele tijd golft en (inter)nationale wedstrijden speelt: bij Dutch Kids Golf vind jij wat je zoekt.