Voorjaarswedstrijd, een koude maar zonnige dag

Voorjaarswedstrijd, een koude maar zonnige dag

Dinsdag 20 maart hadden we weer onze traditionele voorjaarswedstrijd op de damesdag. Na al die weken van koukleumen hadden we weer zin in de lente! Begint die niet op 21 maart?? ’s Ochtends keken we vol verwachting uit ons raam, en wat zagen we, een (gelukkig dun) laagje sneeuw op het gras in de tuin.

Op het Sybrook aangekomen was de zon al druk doende om dit laagje weg te smelten en konden 42 dames met veel enthousiasme de baan in. Ik zat in de flight met Banja Mulder en Hanneke Evenhuis. De spelvorm was Scramble Strokeplay, voordeel van dit spel is, als de een het laat zitten de ander het kan corrigeren! Lastig was wel dat we moesten uitholen op de wintergreens, dat viel niet mee en de bal hobbelde alle kanten op. Toch lukte het ons om een redelijke score van 62 netto binnen te halen en tot onze verbazing bleek dit goed voor een eerste prijs!

De prijswinnaars waren:

18 holes:

  1. Hanneke Evenhuis, Banja Mulder en Yvonne Klein Breteler
  2. Jouk Roscher, Herma Kaay en Elly Bergman
  3. Antoinette Ruiter, Mieke Koop en Margreet Schreuder

9 holes:

  1. Ans Monnink, Azarja Fransen, Sonja Heutink en Doris Wyn

Alle prijswinnaars kregen een mooi mand voorjaarsbloemen, met veel dank aan de damescommissie, die ook weer druk was om alles op rolletjes te laten lopen!

Ondertussen hadden we ons vol overgave gestort op de zelfgemaakte taarten die prachtig uitgestald stonden op een lange tafel. Een aantal kokkinen onder ons waren daar heel druk mee geweest! Sommige dames hadden duidelijk veel honger en schepten hun schoteltje overvol en anderen gingen gewoon voor een tweede keer. Al met al was het een weer een gezellige en mooie dag!

 

Yvonne en Banja