Voorbeschouwing wedstrijdseizoen en Nine&Wine op 16 januari!

Ieder jaar probeert de wedstrijdcommissie weer een spannende kalender samen te stellen, waarbij elk type golfer aan bod komt. Van prestatieve wedstrijden gericht op de golfer die zijn/haar handicap wil verbeteren, tot gezelligheidswedstrijden waarbij plezier, het teamaspect en gezelligheid voorop staan.

Even terugkijken naar 2015

Afgelopen jaar heeft de wedstrijdcommissie meerdere nieuwe concepten gelanceerd. Zo zag de Nine & Wine het eerste levenslicht: Een laagdrempelige wedstrijd met een culinair tintje. Gedurende 10 edities vlogen we de hele wereld over. Van Frankrijk naar Zuid Afrika en van Oostenrijk naar Argentinië. Alle landen, type druiven en smaaksensaties kwamen voorbij en deelnemers leerde iedere editie over de wijn en gebruiken van het betreffende land. Het duurde niet lang voordat de Nine & Wine een grote schare aan fans had opgebouwd. Logisch ook; golf, lekker eten en wijn laten zich uitstekend combineren. Tel daarbij een wedstrijdcommissie die zich verdiept in een wijnland, inspirerende verhalen van Danielle en Alice over de wijnhuizen en je hebt een geslaagd concept. Het hoogtepunt was de laatste “finale” editie op 7 november, waarbij maar liefst 52 deelnemers aanwezig waren voor een heerlijk Tapas-diner met bijpassende (Spaanse) wijnen.

Ook de Maandbeker ging afgelopen jaar op de schop: Maandbeker 2 werd gespeeld over 9 holes en voor het eerst gingen we opzoek naar de best presterende golfer van het jaar via het “The Wash” Maandbeker 1 klassement.
Ook in de winter probeert de commissie actief te blijven. Er zijn meer wedstrijden gekomen ter voorbereiding op het competitieseizoen en ook de “Glow in the Dark wedstrijd” kwam terug op de kalender.

Daarbij kwam natuurlijk de lancering van onze nieuwe website. Hierdoor kreeg de commissie ineens nieuwe mogelijkheden om leden te informeren en vooral te enthousiasmeren, over alles dat in onze vereniging plaatsvindt.
Kortom; de wedstrijdcommissie heeft niet stil gezeten en een gevoel van trots overheerst over het afgelopen seizoen. We kijken met grote tevredenheid terug op de grote deelname bij wedstrijden en uw getoonde enthousiasme.

Snel door naar 2016

Tevreden en trots over het seizoen 2015 zijn mooie gevoelens, maar geen aanleiding om stil te gaan zitten. Verbeterpunten zijn er altijd en ook dit jaar zullen we alles uit de kast trekken om jullie te blijven enthousiasmeren voor tal van activiteiten.
De basis blijft wel hetzelfde. De Maandbeker 1 + 2, Clubkampioenschappen en alle gezelligheidswedstrijden vinden een plekje op de kalender van 2016. Ook de Golfweek wordt weer georganiseerd en is daarmee een van de hoogtepunten van het aankomende golfseizoen. In de komende maand zullen we verder informeren over de planning van het nieuwe seizoen.

Nine & Wine 2016

Vanzelfsprekend krijgt de Nine & Wine in 2016 een passend vervolg. Wel brengen we de frequentie terug tot 1 keer per maand, waarbij we voor het eerst ook in de winter doorspelen. Dat betekent dat de eerste editie van 2016 al op 16 januari wordt georganiseerd! Ook dit jaar hebben we weer tal van spannende thema’s, waarover we u gedurende het jaar zullen informeren.
Wel bent u vanaf dit jaar verplicht om zich vooraf op te geven via ProWare. Hierdoor kan de keuken een betere inschatting maken over het aantal deelnemers. 

De eerste editie gaat naar Italië!

De eerste editie van het nieuwe jaar wordt gespeeld op 16 januari en geeft ons een kijkje in het wijnhuis Cantine de Falco uit de Zuid Italiaanse wijnregio Puglia (de ‘Hak van de Laars’). Vroeger was het zuiden van Italië vooral leverancier van grote hoeveelheden goedkope bulkwijn. Nu is dat gelukkig wel anders maar desalniettemin staat de regio Apulië nog niet zo hoog aangeschreven. Het is tot op heden vooral de (veelal wat zoetige) Negroamaro wat wij in Nederland kennen en drinken.

Wij willen u op zaterdag 16 januari graag verrassen en kennis laten maken met een aantal zeer uitgesproken, krachtige wijnen uit dit prachtige gebied.

De wijnen voor de eerste Nine&Wine zijn:

  • Wijn 1 wit: Cantine de Falco ‘Artiglio’ (blend van Verdeca en Chardonnay met houtrijping).
  • Wijn 2 rood: Cantine de Falco, Squinzano ‘Terre di Sant Elia’ (blend Negroamaro en Malvasia Nera)
  • Wijn 3 rood: Cantine de Falco, ‘Falco Nero Riserva’ 2009 (zelfde blend als wijn 2 maar nu met stevige houtrijping. Verrassend veel verschil! Dus interessant om na elkaar te proeven)  

Kortom; mooie volle en stevige wijnen om mee te beginnen tijdens deze koude wintermaand. Wij kunnen niet wachten en begroeten u graag bij de eerste Nine&Wine op zaterdag 16 januari!