Voorbeschouwing Nine & Wine: “Zomerse Rose”

Voorbeschouwing Nine & Wine: “Zomerse Rose”

De nieuwe editie van de Nine & Wine heeft zaterdag een zomers tintje. De “Rosé” speelt namelijk de hoofdrol in deze bijzondere editie, waarvoor u allen bent uitgenodigd. Een goede rosé blijft een heerlijke verkwikking bij een lichte barbecue, of tijdens een warme zomeravond op een rustig terras… Kortom, de hoogste tijd om uw Rosekennis voorafgaande het barbecue seizoen eens flink bij te spijkeren!

We starten zaterdagmiddag om half 5 met een 9 holes wedstrijd. Inschrijven verloopt via Proware of een mail aan wedstrijd@gccsybrook.nl. Aansluitende proeft u drie heerlijke rose’s en een daarbij passende dagschotel. Het bijzondere van de Nine & Wine is dat u de keuze heeft: of alleen de wedstrijd, of alleen de (wijn) proeverij, of het gele pakket. Deelname aan de wedstrijd, de “Wine” en de “Dine” kost slechts € 20,00 p.p.

Een kleine introductie in Rose

Van de totale hoeveelheid wijn die er wereldwijd geproduceerd wordt, is het aandeel rosé nog geen 10%. Frankrijk is de grootste producent in de wereld met bijna 24 miljoen hl in 2011. Dat is ruim een kwart van de wereldwijde productie. Daarnaast worden ook in Portugal, Duitsland en Spanje relatief veel roséwijnen geproduceerd.

Rosé is eigenlijk een lichtrode wijn waarbij de schillen voor de gisting maar heel kort in contact blijven met het sap of soms ook tijdens de gisting kortstondig aanwezig zijn geweest, veelal niet meer dan 24 uur.

Rosé is geen bewaarwijn en moet net als een witte wijn koel worden gedronken om optimaal van de frisse smaak te kunnen genieten. Er zijn wereldwijd vele soorten rosé te vinden en daarvan gaan we er tijdens de komende Nine & Wine een aantal proeven! Er staan twee heerlijke Franse en één Portugese Rose op het menu, dus dit wilt u niet missen!