Voorbeschouwing Nine & Wine zaterdag 19 maart

Afgelopen jaar heeft de wedstrijdcommissie meerdere nieuwe concepten gelanceerd. Zo zag de Nine & Wine het eerste levenslicht: Een laagdrempelige wedstrijd met een culinair tintje. Gedurende 10 edities vlogen we de hele wereld over. Van Frankrijk naar Zuid Afrika en van Oostenrijk tot Argentinië. Alle landen, type druiven en smaaksensaties kwamen voorbij en deelnemers leerde iedere editie over de wijn en gebruiken van het betreffende land. Het duurde niet lang voordat de Nine & Wine een grote schare aan fans had opgebouwd. Logisch ook; golf, lekker eten en wijn laten zich uitstekend combineren. Tel daarbij een wedstrijdcommissie die zich verdiept in een wijnland, inspirerende verhalen van Danielle en Alice over de wijnhuizen en je hebt een geslaagd concept.

Nine & Wine 2016

Omwille van sneeuw en vorst kon de Nine & Wine van februari helaas geen doorgang vinden, maar de weersvoorspelling voor dit weekend is fantastisch! Ook dit jaar hebben we weer tal van spannende thema’s, waarover we u gedurende het jaar zullen informeren.

De Nine & Wine gaat alsnog naar Italië!

De eerste editie van het nieuwe jaar wordt gespeeld op 19 maart en geeft ons een kijkje in het wijnhuis Cantine de Falco uit de Zuid Italiaanse wijnregio Puglia (de ‘Hak van de Laars’). Deze regio heeft de laatste jaren een enorme kwaliteitssprong gemaakt en de regio Apulië staat inmiddels hoog aangeschreven. Vooral de lichtzoetige Negroamaro kennen we in Nederland goed en wordt veel gedronken. De wijnen uit Apulië kenmerken zich door een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Wij willen u op zaterdag 19 maart graag verrassen en kennis laten maken met een aantal zeer uitgesproken, krachtige wijnen uit dit prachtige gebied.Zuid Italie wijn

De wijnen voor de eerste Nine&Wine zijn:

Wijn 1 wit: Cantine de Falco ‘Artiglio’ (blend van Verdeca en Chardonnay met houtrijping).

Wijn 2 rood: Cantine de Falco, Squinzano ‘Terre di Sant Elia’ (blend Negroamaro en Malvasia Nera)

Wijn 3 rood: Cantine de Falco, ‘Falco Nero Riserva’ 2009 (zelfde blend als wijn 2 maar nu met stevige houtrijping. Verrassend veel verschil! Dus interessant om na elkaar te proeven)

Kortom; mooie volle en stevige wijnen om mee te beginnen tijdens het nieuwe “Nine & Wine” seizoen. Wij kunnen niet wachten en begroeten u graag bij de eerste Nine&Wine op zaterdag 19 maart!

PS: Wel bent u vanaf dit jaar verplicht om zich vooraf op te geven via ProWare. Hierdoor kan de keuken een betere inschatting maken over het aantal deelnemers. Dat kan rechtstreeks via deze link