Voorbeschouwing Nine & Wine: “Vinho Verde”

Voorbeschouwing Nine & Wine: “Vinho Verde”

Aanstaande zaterdag is het dubbel feest op ’t Sybrook. Niet alleen organiseert Het Rijk van Sybrook het veelbesproken “Taste New(s)” event, ook staat een heel bijzondere Nine & Wine op de planning. Bijzonder omdat deelnemers aan de Nine & Wine een eerste voorproefje krijgen van de nieuwe kaart. Even zo bijzonder omdat we ons gaan verdiepen in een prachtig wijngebied: De “Vinho Verde”.

Op de “Taste New(s)” presenteert Het Rijk van Sybrook zichzelf naar (aspirant) leden. Zo opent de golfschool haar deuren, zijn er verschillende clinics en zelfs een 9 holes golfronde ontbreekt niet. Volgens het welbekende concept lift de Nine & Wine vanaf half 5 mee in het feestgedruis: OF een 9 holes wedstrijd – OF – de welbekende wijnproeverij – OF – een dagschotel geïnspireerd op het wijnland. Of u doet het allemaal, dat kan natuurlijk ook en is veruit het meest gezellig…

De Nine & Wine van april gaat naar het noorden van Portugal. De Vinho Verde behoort door haar lichte en fruitige smaakprofiel al sinds jaar en dag tot de meest gedronken witte wijn in Nederland. Er wordt zelfs gezegd dat de Vinho Verde voor een doorbraak zorgde, omdat het de eerste droge wijn was die collectief door Nederland werd omarmd. Het prijsniveau was (en is nog altijd) zeer aangenaam.

De laatste jaren is geïnvesteerd in kwaliteit. De wijnen hebben een culinair karakter gekregen en het lage alcohol promillage maakt de Vinho Verde zeer aangenaam voor ieder moment. De authentieke druivensoorten maken dit gebied zo uniek. Kortom, een prachtig thema voor een heel bijzondere Nine & Wine!

Wijnen Nine & Wine Vinho Verde:

De eerste 1e (witte) wijn een blend van Trajadura (Treixadura) en Alvarinho.

De twee wijn is een Vinho Verde ‘Alvarinho’, Adega de Moncao.  Ook deze wijn van onder de ‘Vinho Verde’ maar dan van 100% Alvarinho druiven. Een stapje luxer en voller.

Geen Nine & Wine zonder een rode wijn dus: Piorro tinto, 1912 Winemakers (1912 oprichtingsjaar). Frisse doch iets boerse stijl die je prima licht gekoeld kunt serveren/drinken.  Douro, Portugal. Blend van Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca en Touriga Nacional. Het vierkant op het etiket staat symbool voor ‘Balans’

De tweede Nine & Wine is een feestje! Schrijf snel in via ProWare of een mail aan wedstrijd@gccsybrook.nl