Dames 1 officieus kampioen; spetterend debuut Lianne de Gelder

Dames 1 officieus kampioen; spetterend debuut Lianne de Gelder

Met de  17 – 1 overwinning op De Gelpenberg is de captain erg trots op de jeugdspelers Leonie, Marell en Lianne. Echte kanjers! Het kampioenschap is hiemee een feit. Concurrent Groene Ster is uitgespeeld en kan ons dus niet meer inhalen.
De beruchte derde wedstrijd. We hadden natuurlijk al van de twee beste teams gewonnen maar uiteraard moesten we wel scherp blijven!

Op de de baan van Semslanden (in verbouwing) mochten we spelen tegen De Gelpenberg. De zon scheen maar er was enorm veel wind. Een echte uitdaging.  De Gelpenberg dacht een strategie bedacht te hebben om de punten te kunnen pakken in de 2e en 3e partij. Helaas. De ochtend eindigde in een grote overwinning voor de dames van ’t Sybrook. Elke was met haar nieuwe maatje Lianne ook weer een supercombinatie!

’s Middags werkte ook de strategie van De Gelpenberg (opoffering etc) niet helemaal want ook daar werden 5 van de 6 partijen gewonnen.  En de eerste speeldag voor Lianne. En hoe ! Met een overwinning in de single van 6&5. De voorspelling, dit keer van Elke Westenberg (16-2), is ook deze keer weer overtroffen.

Tja, en nu volgende week. De laatste wedstrijd op Groene Ster in Leeuwarden. Wel tegen een sterk team van Semslanden. Niet op papier, maar wel in de praktijk.

Uiteraard gaan we voor de zege zodat we het kampioenschappen ook klinkend afsluiten!  (Er is overigens genoeg water op Groene Ster voor een kampioensduik – redactie)

Sylvia Scholten van Agteren