Verslag Voorjaarswedstrijd Jeugd

Verslag Voorjaarswedstrijd Jeugd

Op zondag 19 mei werd de voorjaarswedstrijd voor de jeugd gespeeld. Het was prachtig mooi weer, maar tegen het einde van de middag vielen er toch wat druppels. Toen de hemel helemaal open brak, was iedereen gelukkig al binnen.

Er werd gespeeld in 3 groepen. De competitiespelers speelden allemaal een 18 holes wedstrijd. Dit was een mooie voorbereiding op de NGF competitie die binnenkort van start gaat voor de jeugd.

Met 41 punten was Nick de winnaar van deze wedstrijd, gevolgd door Sanne met 40 punten. De medaille voor de derde plek was er voor Paul, die 38 punten bij elkaar wist te spelen.

 

Er was ook een wedstrijd over 9 holes. Aan deze wedstrijd deden 6 spelers mee. Leeftijden verschillen nogal in deze groep. Er zitten jonge spelers bij die al enige tijd spelen, maar 18 holes nog niet aan kunnen, maar ook wat oudere jeugdspelers die nog maar net begonnen zijn met golfen. Een leuke groep. Deze wedstrijd werd gewonnen door Wout Elferink. Tweede werd Gijs en de derde plek was voor Pieter. Allemaal een prima prestatie geleverd.

 

En dan is er nog de derde groep. En die kennen we nog niet zo lang binnen onze jeugdwedstrijden. We hebben binnen onze club namelijk een groepje hele jonge, gemotiveerde golfers. Die willen ook wel een wedstrijdje spelen. Voor die groep organiseren we vanaf dit jaar een 4 holes wedstrijd.

 

Het is fantastisch om te zien dat jochies zo groot als een golftas over de baan gaan. Begeleid door een jeugdcoach speelden zij een ‘scramble’. Iedereen slaat af en vervolgens slaat iedereen een volgende slag vanaf het punt waar de beste bal geëindigd was.

 

Er speelde 5 jongentjes mee, waarvan Hidde met 4 jaar de jongste was. Omdat iedereen zo goed gespeeld had werden alle 5 de jongens beloond met een chocolade medaille, die door de meerderheid gelijk opgegeten werd. Zie de foto, want daar waren de medailles nog niet opgegeten.

 

Al met al een zeer geslaagde middag en op naar de volgende jeugdwedstrijd.