Verslag Twente Cup 2023

Verslag Twente Cup 2023

Jip Kockmann presteert uitstekend op Twente Cup 2023

Net als vorig jaar, heeft Jip ook dit jaar een wildcard ontvangen om deel te nemen aan De Twente Cup, het oudste Pro toernooi van Nederland dat al sinds 1926 plaatsvindt op golfbaan De Twentsche in Ambt Delden.

Het is natuurlijk fantastisch om als 14-jarige jongen tussen allemaal volwassen professionals en jongvolwassen topamateurs te mogen spelen. Inmiddels is Jips golfspel (hcp -0.9) zo ver ontwikkeld dat hij rondes van de witte tee rond level par kan spelen, maar gaat dat ook lukken in deze uitdagende prestatieve setting?

Een paar dagen voor aanvang van het toernooi, heeft zijn oma (als lid van de Twentsche) nog een voorspeelronde met hem gelopen, om de baan en de condities goed in zich op te nemen. Zijn teammaatje Tim Nuyts bood aan om hem te caddien, hetgeen zorgde voor de nodige rust en ervaring.
Jip startte op zaterdag in de vroege ochtend, met een heel nette ronde van 74 (2 slagen boven de baan) waarin hij 3 birdies maakte en helaas 2 dubbel bogeys op hole 9 en 10. Na deze eerste speeldag stond hij in het sterke veld van 92 spelers, op de 37e plaats.

Op zondag mocht hij gelukkig wat later starten. Gesteund door een mooie schare aan Sybrooksupporters en zijn vader als voor caddie, sloeg hij om 11.50 uur af en speelde een prachtige ronde met heel goed en steady golfspel. Het resultaat was een score van 71 (1 slag beter dan de baan) met 4 birdies, waardoor hij in het eindklassement klom naar maar liefst de 14e plaats!!
Een heel mooie prestatie, waar hij ontzettend trots op mag zijn.


Jade, Dagmar en Carmen nemen deel aan eerste editie van de Mini Twente Cup

Mede namens ’t Sybrook namen ook Jade Kampstra (12) en de tweelingzusjes Dagmar en Carmen Knuiman (8) deel in Delden. Ze deden op zaterdag alledrie mee met de Mini Twente Cup, een 9-holeswedstrijd voor spelers t/m 13 jaar op de par 3 baan van De Twentsche. Er waren helaas maar zeven deelnemers, waarschijnlijk omdat dit de eerste keer was dat de PGA naast de pro wedstrijd ook een Mini-versie organiseerde.

Voor Dagmar en Carmen was het de eerste keer dat ze in een officiële wedstrijd speelden op een andere baan dan ’t Sybrook. Naast het opdoen van veel golfervaring, hebben ze een heleboel nieuwe dingen geleerd; zelf je clubkeuze maken, je score digitaal invoeren, je flightgenoten een hand geven voor en na de wedstrijd en ready golf spelen…. Een heel leuke en uitdagende wedstrijd, volgens de meisjes.
Jade heeft met haar knappe handicap van 22 al meer ervaring en was dan ook enigszins verbaasd dat ze de par 3-baan zouden spelen. Ze had liever de reguliere baan gelopen, vooral omdat het lange spel haar sterkste kant is.

Jade verscheen goed voorbereid aan de start. Ze had in aanloop naar de wedstrijd beide banen verkend met haar vader Jeroen, die ook haar caddy was. Ze was in het begin wel wat nerveus, maar toen ze eenmaal speelde waren de zenuwen snel verdwenen. Jade speelde een degelijke ronde met een aantal keer par, zonder echte uitschieters naar boven of naar onderen.

Met een nette score eindigde ze uiteindelijk toch als 5e, waarbij de onderlinge verschillen heel klein waren. Het was in ieder geval een leuke en geslaagde wedstrijd, die goed georganiseerd was. Op de vraag wat ze vond van de wedstrijd en de baan: ‘Ik vond het heel leuk om mee te doen en het is een mooie baan, maar toch speel ik het liefste op ’t Sybrook’.

Tja…Oost, Noord, thuis best.