Verslag tweede speelronde Heren 1 senioren

Verslag tweede speelronde Heren 1 senioren

Zoals al gemeld moesten wij onze tweede wedstrijd spelen op de Hoge Kleij, in verband met een ceremonie op Kamp Amersfoort (wat aan dezelfde doodlopende weg ligt), hadden wij de parkeerkaart gekregen om bij de golfbaan te kunnen komen. Met een verschil van zeker 18 graden ten opzichte van een week eerder, gingen wij de strijd aan tegen Zeewolde (voor Zeewolde was dit de eerste wedstrijd). De baan is zeker een aanrader, zeker als je wilt worden uitgedaagd in het aanspelen van greens!

Bij de greensomes was het spannend, vooraf zie foto, was het puzzelen voor de captain. Haal ik bestaande couples uit elkaar of gaat hij met Jaap van de Vegt als 3 couple de baan in, met minder lengte in hun spel.

Walter en Matthieu staan al snel achter met 1 Down, nadat ze op hole 8, 1 Up zijn gekomen, ga ze naar de laatste hole. Die verspelen ze, meer of minder door de onbekendheid met de baan.

Het meerijden op hole 7 uphill, van Rob bij Leo in de Handicart, was een verrassend hoogtepunt.

Ook Henk Hoekman en Aart de With beginnen op 9 met 1 Up en eindigen ook op AS. Maar dat lengte niet alles zegt bleek met de overwinning Van Henk en Jaap, de captain heeft goed besloten!!

Na de lunch de Singles, waarbij vanwege gelijke playing hcp, Aart, Henk Hoekman en Walter mogen wisselen. Na overleg in het Team gaan we van start. Matthieu na een hole 1 down, maar wint er daarna 4 op rij. Aart als tweede speelt tegen Leo die helaas zijn linker knie verdraaid en moet opgeven bij 7/5. Derde start Walter, die zijn rust heeft gevonden en degelijk speelt en de tegenstander maakt fouten en wint ook 7/5. Matthieu blijft gedurende de match 3 of 2 up. Op hole 16 par put 1,5m raak en wint 3/2.

Op het terras wachten we op Henk hoekman, die verliest op de laatste hole 1D. Jaap heeft het zwaar met het lopen in de warmte en met de afstand, hij heeft gestreden voor wat hij kon, maar zijn tegenstander speelde te goed. Tussenstand 10 – 6, wat zou Henk doen, die was in geen velden of wegen door iemand gezien. Niemand wist hoe die partij ervoor stond en de kok was inmiddels al begonnen met het voorgerecht. Er werd geopperd om het eten in de baan te laten serveren. Maar dit bleek niet nodig de captain had netjes zijn overwinning binnen gebracht 2/1. Eindstand 12 – 6.

Volgende week zijn we gastheer en maken we de balans op!