Verslag Strokeplay en Stableford wedstrijd Golfweek 2022

Verslag Strokeplay en Stableford wedstrijd Golfweek 2022

De tweede dag van de golfweek is altijd gereserveerd voor een tweetal qualifying wedstrijden: een strokeplay- en een stableford wedstrijd. De meest serieuze wedstrijden van de golfweek, met serieuze deelnemers, die graag goed willen scoren.

Serieuze golfers is overigens al jaren lang een groeiend fenomeen op ’t Sybrook. Ongeacht handicap of spelniveau is menig Sybrooker continu bezig zichzelf te verbeteren. Er worden lessen geboekt, er wordt druk geoefend en in de baan doet iedereen zijn uiterste best. Het resultaat is zoals altijd wisselend, met slechts een enkeling die “HET” rondje speelt waarvan iedereen vindt dat die dat moet spelen. De rest is weer een illusie armer en probeert het de volgende keer weer met dezelfde hoge verwachtingen. Ze blijven een bijzondere categorie binnen de vereniging, die serieuze golfers, en het is dan ook maar goed dat ze een eigen dag hebben binnen de Golfweek. 

Er zijn inmiddels zoveel serieuze golfers op ’t Sybrook, dat de woensdag van de Golfweek volledig was bezet. 81 deelnemers verdeeld over twee wedstrijden. Leuk om te zien.

De commissie had alles weer goed verzorgd. Ontvangst met krentenwegge van bakkerij Kienhuis, een baancatering met een broodje hamburger en een heerlijke mixed grill na afloop. Top geregeld!

De omstandigheden in de baan waren best pittig. Het was namelijk bijzonder warm en baan leek bij tijd en wijle wel een bakplaat, waarbij goed drinken en voldoende zoutinname erg belangrijk bleek. Meerdere deelnemers hadden daar erg veel moeite mee en hadden ook wel nodig om bij te komen. De baan ligt er verder los van de uitgedroogde plekken momenteel wel erg goed bij. Dat vinden ze belangrijk, die serieuze golfers…

Bij de stableford wedstrijd was de eerste plek voor Doortje Grunder met maarlieft 44 punten! Ze ging naar huis met een prachtige rode koffer gesponsord door Erwin Engbers.

Bij de Strokeplay wedstrijd was er een heel bijzondere winaar. Het was namelijk ‘zoon van’ Mart Bolscher die met een waanzinnige score van netto 64 iedereen het nakijken gaf. Mart blijkt op zijn jonge leeftijd een zeer talentvolle golfer, die bovendien snel speelt en erg leuk kan speechen. Ook de tweede plek voor Ingeborgh Wermer was erg knap met een bruto ronde van 76 (netto 66) en bovendien een eagle.

De prijswinnaars van de stablefordwedstrijd waren:

1 Doortje Grunder, 44 stb

2 Martha Haverkamp, 37 stb

3 Tim Kuipers, 37 stb

 

De prijswinnaars bij de strokeplaywedstrijd waren:

1 Mart Bolscher, Netto 64

2 Ingeborgh Wermer, Netto 66

 

3 Nanko Offereins, Netto 68