Verslag “Old Course” ’t Sybrook

Verslag “Old Course” ’t Sybrook


Voor velen nieuw voor anderen nostalgie, maar we konden de “Old Course” van het Sybrook spelen met daarbij de echte scorekaart uit die tijd. Doordat Ronald Bonzet zuinig was geweest op deze kaart konden we die laten herdrukken.
Waarbij de eerste 3 holes Zuid een par 5, 4 en een moeilijk par 3 zijn, vervolgens na hole 4 oversteken op de voor ons bekende Oost lus beginnende bij O5.
Bij de wedstrijd waren alle leeftijden aanwezig, waaronder mensen die de oude lus nog kenden, maar ook jongeren die deze vorm nog nooit hadden meegemaakt.

Het was een shotgun voor diegene die op Noord begonnen waren de eerste holes bekend.
Marcel Kip had zijn game plan op de eerste hole klaar. N4 ijzer afslaan (helaas onder de boom) tweede ijzer 7 laag naar het water ging goed. Maar toen zijn approach lande voorop de green, pakt de sloop en is ineens thv de vlag weg. Hij geloofde zijn flightgenoot niet, maar het was wel een Eagle met 3 ijzers, zeer knap en wat een begin.

Dan naar de uitslag er was een longest voor Lars Kwekkeboom en Sasja van der Meer.
De gezamenlijk Neary op de zeer lastige pin positie op Z3 was voor Marijke Nieuwland.

Dan de beste 5 uitslagen, die een mooie prijs van onze sponsoren kregen, ook dit jaar weer goed geregeld en voorbereid door de sponsorcommissie.

5: Paulien Molthof 38 stb
4: Jolanda Nijhuis 39 stb
3: Gijs Jansen 40 stb
2: Lars Kwekkeboom 41 stb
1: Margreet Schreuder 42 stb

Jullie zien dat het spannend was en wat 1 gemist putje kan betekenen, het viel op dat er heel veel deelnemers 33 of 35 scoorden. Volgende jaar hopen we deze wedsrijd weer te spelen en dan met volle shotgun!

De wedstrijd commissie