Verslag Matchplay Kampioenschappen 2023

Verslag Matchplay Kampioenschappen 2023

Afgelopen weekend zijn de Matchplay Kampioenschappen gespeeld. Voor de competitieve golfers op onze vereniging een hoogtepunt en bovenal een toernooi dat ieder jaar weer bol staat van de verrassingen. Als eerste was er verrassend weinig deelname bij de dames. Er stonden 7 dames in het schema waardoor het damestoernooi geen doorgang kon vinden.

Bij de heren was er gelukkig wel voldoende deelname en waren er zelfs verschillende heren die een voorronde moesten spelen. Uiteindelijk leidde dat tot 16 gemotiveerde golfers op de zaterdagmorgen. Het is sowieso een bijzonder golfjaar aan de top van de piramide voor het Sybrook, omdat er voor het eerst in jaren een soort van wisseling van de wacht lijkt plaats te vinden. “Oudgedienden” Tim, Tim, Joep, Robert en anderen krijgen ineens sterkte concurrentie van jeugdige leden als Mart Bolscher, Ralph Crombosch, Tijmen Nijland en natuurlijk Jip Kockmann. Een prachtige ontwikkeling en goed voor de club.

Bij de eerste rondes direct een grote verrassing, want Mark Nas wist in de verlenging Bob Huuskes uit te schakelen. Een knappe prestatie van een oud-kampioen, die in de middagpartij wel onderuit ging tegen Clemens Kuipers.

Op zaterdag middag was de partij tussen Tim Huuskes en Joep Kockmann noemenswaardig. Golf op hoog niveau, beiden -1 na 9 holes en een uiteindelijke birdie van Joep op hole 18 om een verlenging af te dwingen. Die verlenging duurde tot hole 20 met Joep als winnaar.

Dat betekende een halve finale tussen Jip Kockmann en Tim Nuyts, die zijn vorm terug lijkt te hebben. De tweede finale ging tussen Joep en Clemens Kuipers, die op zaterdagmiddag wist af te rekenen met de eerdere verrassing Mark Nas. Zouden Joep en Jip beiden winnen, dan had zich een heel bijzonder scenario voorgedaan: een finale tussen vader en zoon lag in het verschiet!

Zover kwam het uiteindelijk niet. Clemens wist Joep te verschalken met goed en degelijk spel. In de andere halve finale bleek Jip te sterk voor Tim Nuyts.

Een finale dus tussen Jip en Clemens en daarin was Jip ruimschoots de beste. Jip schoot uit de startblokken en Clemens kon zijn stabiele golf niet vasthouden. Voor Clemens geen schande, want Jip laat ook nationaal inmiddels regelmatig zien dat hij tegen de top aanschurkt. Voor Jip een bijzondere eerste titel.

Hiermee nadert het competitieve wedstrijdseizoen zijn einde. Er rest nog 1 Maandbeker in oktober en daaropvolgend vanzelfsprekend een finale van de Maandbeker.