Verslag Matchplay During The Season Doubles

Verslag Matchplay During The Season Doubles

Na een paar jaar succesvol te zijn geweest met dubbelpartner Jan Veger was het een bijzondere eer voor mij om samen met Kitty de strijd aan te gaan. Geen Bye in de eerste ronde maar direct vol aan de bak.  

Tegen Hanneke en William Evenhuis mochten wij de spits afbijten. Kitty besloot van geel te spelen. Niet alleen veel gezelliger maar ook in tactisch opzicht was dit geen verkeerde keuze.   

De eerste hobbel werd relatief makkelijk genomen maar het moet gezegd worden dat William, een goede hockeyer, hard en ver kan slaan. Maar de precisie ontbrak waardoor vele ballen nooit meer zijn teruggevonden. De eerste hobbel was genomen.

In de tweede ronde werd ons wel een bye toegekend wegens een blessure van Henk Brandts. Niet de leukste manier om een ronde verder gekomen maar zo stonden wij plotseling in de kwart finale!

Het schema koppelde ons vervolgens aan Jolanda Nijhuis en Loes Koop! Dames 1 competitie, lage handicap. In plaats van slagen te geven in onze eerste ronde kregen wij nu een paar slagen in ons voordeel. Zenuwen bij de dames? Een beetje misschien. Alle slagen gebruikt ? Nee! Kitty op tik en waar het even niet ging sloeg Janssen de bal op de green.  Op hole 18 gingen Loes en Jolanda door de knieën en hopla…halve finale!

Desiree Jansen en haar partner Thomas Vink waren inmiddels ook aangeland in de halve finale en dus kon er een spannende strijd verwacht worden. Eerste twee holes twee down! Dat hadden wij nog niet echt meegemaakt. Thomas had net een nieuwe auto gekocht en hun zoon vierde zijn verjaardag. Misschien toch wat afgeleid! Wij hielden de ballen keurig in de baan en wederom was daar de overwinning. Op naar de finale!

Het even geduurd dat deze finale wedstrijd gespeeld kon worden en uitgerekend op de eerste winterse dag van het najaar was de afspraak gemaakt. Tegenstanders: Jan Venema en Henk Hoekman. Angstgegners!  Wetende wie zij allemaal al hadden verslagen moesten wij wederom ons beste spel laten zien. Kitty weer van de gele tee’s!  Met speels gemak bleef zij met haar afslagen dicht in de buurt van de mannen en soms was het meer dan dat! Druk op de ketel heet dat! Mooie slagen van allemaal. Jan en Henk net een paar foutjes meer dan wij en zo lopen wij uit naar 4 up. Echt in gevaar zijn wij daarna niet meer geweest. De Goedheiligman zal ons op zondag 27 november de bokaal overhandigen na afloop van de Sinterklaaswedstrijd.

Heeft u zich al ingeschreven voor deze wedstrijd? 

 

Willem Janssen